Urspårad (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (342.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ravn
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2023-04-26
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Kajsa Landin
ISBN
9788728299128

Urspårad Ljudbok

(65 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-26

Styckköp

155
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kriminalkommissarie Thomas Ravnsholdt, även kallad Ravn, är sjukskriven från arbetet på Köpenhamnspolisens specialenhet efter att hans sambo Eva blivit dödad under ett inbrott. Full av självförebråelser efter Evas död har Ravn flytt till sin gamla båt i Christianshavns kanal i centrala Köpenhamn. Där bor han tillsammans med hunden Møffe - en åldrande engelsk bulldogg med kroniska magproblem.

Ravn slits ur sin dvala när en nära vän ber om hjälp med att hitta en ung kvinna som är spårlöst försvunnen sedan ett par år. Sökarbetet tvingar honom tillbaka till hans gamla arbetsplats och ner i Köpenhamns undre värld. Allt pekar på att kvinnan sålts till den grovt kriminelle Slavros som driver ett bordellnätverk i Europa. När spåren efter kvinnan leder till Stockholm måste Ravn motvilligt ge sig iväg.

I en kapplöpning mot klockan försöker Ravn ta reda på om kvinnan fortfarande lever. Men hans arbete försvåras av en seriemördare som härjat i Stockholm under flera år. En sadist som lämnar sina offer på stadens bilskrotar, och som nu verkar ha hittat sitt nästa offer ...

"Urspårad" är första delen i serien om den före detta kriminalkommissarien Thomas Ravnsholdt, som anlitas som privatdetektiv för att hitta försvunna personer.

Michael Katz Krefeld (f. 1966) är en av Danmarks mest lästa deckarförfattare. Han inledde sin karriär som manusförfattare inom filmbranschen vilket märks i hans hårdkokta thrillers som präglas av en stark framåtrörelse och många överraskande element. Krefeld är mest känd för sin internationella bestseller-serie om kriminalkommissarie och privatdetektiv Ravn, som har fängslat läsare över hela världen.

"Med URSPÅRAD visar Katz Krefeld att han fortfarande är i på samma nivå som han uppnådde när han fick Kriminologiakademiens pris för årets danska deckare förra året. Bland de bästa." POLITIKEN

"URSPÅRAD är den typ av lättantändligt bränsle som ger läsaren glödande sömnlösa nätter." BERLINGSKE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Katz Krefeld