Djurens gård (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (120.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2022-12-07
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Christian Ekvall
ISBN
9788728408070
Djurens gård (ljudbok)

Djurens gård Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-12-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Så varför fortsätter vi att leva på detta eländiga vis? Därför att nästan hela resultatet av vår möda stjäls av människor. Där, kamrater, har vi svaret på alla våra problem. Det kan summeras med ett enda ord: människan. Människan är den enda verkliga fiende vi har. Om människan försvann ur bilden skulle orsaken till hunger och utmattning vara borta för alltid."

Det här är en berättelse om en revolution som går fel - och om hur även den mest inbitna idealisten kan korrumperas.

Djuren på en gård gör revolt mot sin ägare Mr Jones, mot Människan, och tar över förvaltningen av gården. Revolutionens syfte är enkelt, med egenstyre ska djuren äntligen kunna få leva i ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och lycka. Med nyvunnen makt över människorna måste även ett nytt överhuvud utses på gården.

Grisarna utmärker sig från de andra djuren. Deras intelligens är hög men deras karaktär desto sämre. Tillsammans tar grisarna Napoleon och Snöboll sig an att agera huvudsakligt styre på gården, något som snart ska visa sig få katastrofala följder. Revolutionen förlorar sitt syfte och riktning och de utopiska drömmarna får ge vika för maktens frestelser.

"Djurens gård" är en allegorisk fabel och tidlös klassiker om farorna vid politisk totalitarism. Det är en satirisk berättelse om utopiska ansatser och giriga makthavare.

George Orwell [1903-1950] var en engelsk författare och journalist. Orwell behandlade ofta samhällskritiska teman och var en uttalad motståndare gentemot totalitära välden. Han är mest känd för sina verk "Animal Farm" (1945) samt "Nineteen Eigthy-Four" (1949). Termen "Orwellsk" har myntats som en beskrivning av totalitära och auktoritära sociala fenomen som är skadliga för det fria samhället, vilket talar för Orwells inflytelserika röst. Som otröttlig provokatör genom sin polemiska journalism och skarpsynta samhällsskildringar har hans litterära ansträngningar gjort honom till en beständig samhällskämpe.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av George Orwell