Utmanande samtal : handbok för chefer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (146.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Bratt
Utgivningsdatum
2023-01-11
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728473931

Utmanande samtal : handbok för chefer Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2023-01-11

Styckköp

85
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Många chefer upplever en ensamhet i de konfliktfyllda samtalen. Vad kan du som chef göra och inte göra i komplicerade situationer? Hur kan du hantera ilska och aggressivitet från anställda? Hur förhåller du dig till personal som har svårt att hantera det egna arbetet, och som lägger sin egen bristande förmåga på chefen? Hur kan du bemöta dina anställda på bästa sätt och vilka fallgropar ska du undvika?

Bokens syfte är att ge goda och konkreta råd. Fokus ligger på själva samtalet; det är med samtalet som redskap du skapar grunden till förändring, inspiration, information och medvetandegörande, men också sätter gränser och gör avslut. I verktygslådan presenteras en rad strategier, metoder och förhållningssätt kring hur du på bästa sätt förbereder och håller i uppföljande samtal med bland annat struktur, tydlighet och validering. Det kan till exempel handla om samtal vid omorganisationer, anställningsintervjuer eller samtal som upplevs hotfulla.

Utmanande samtal - handbok för chefer vänder sig till enhetschefer, verksamhetschefer och rektorer inom vård, omsorg, skola och socialtjänst och liknande befattningar inom människovårdande yrken.

Författaren Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och arbetar vid egen mottagning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jakob Carlander