Bruksherren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (430.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Glimringeserien (del 2)
Inläsare
Camilla Bard
Utgivningsdatum
2022-09-20
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728494806

Bruksherren Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-09-20

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bruksherren till Glimringe glas- och kristallbruk Josia Rutenswärd har varit slösaktig och sorglöst förbrukat vad tre generationer sparat samman. Vid Josias bortgång hotas glasbruket vid ruinens brant. När konkursen är oundviklig framträder venetianaren Giovanni Giotti med ett signerat dokument, vilket klart bevisar att Rutenswärd överlåtit Glimringe glasbruk till honom. Men vad många inte vet är att Rutenswärds dotter Beata Elisabeth ingår i köpet. Beata Elisabeth är dock redan trolovad med greve Sixten Riddercrona och det har alltid varit en offentlig hemlighet att de en dag ska få varandra ...

Bruksherren är en passionerad kärlekshistoria och den andra delen i Glimringeserien, som bygger på författaren Birgit Th. Sparres hembygd Limmareds glasbruk.

Birgit Th. Sparre (1903-1984) var en svensk författare. Birgit föddes under hemliga omständigheter och fick aldrig veta vilka hennes biologiska föräldrar var. Hon växte upp som fosterbarn och debuterade som författare som 22-åring. Mest känd är hon för romansviten Gårdarna runt sjön.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgit Th Sparre