Miss Algots (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (213.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Amanda Krüger
Utgivningsdatum
2022-10-27
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728496060

Miss Algots Ljudbok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-27

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1953 är Borås en stad där febril aktivitet råder. Hjulen snurrar, optimismen är på topp och industrin skriker efter arbetskraft. Hit anländer morgonen den första februari systrarna Raili och Pirkko Lintu för att arbeta som sömmerskor på Algots fabrik. De drömmer om frihet och välstånd efter de svåra åren i det krigsdrabbade Finland. Raili är slående vacker och när direktörsassistenten på Algots, Bernt Fager, får syn på henne ger det honom idén att anordna en skönhetstävling. Den får namnet Miss Algots och avsikten är att att höja statusen på sömmerskeyrket och ge företaget skjuts i sin internationella marknadsföring. Raili är den givna vinnaren, men slits samtidigt mellan arbetargrabben Gunnar och Bernt som organiserar tävlingen.

Miss Algots är en historisk roman om höga ambitioner, drömmar om framgång och längtan efter frihet och kärlek.

Jan-Erik Larsson (1957-) är uppvuxen i Borås men bor sedan 35 år tillbaka i Stockholm. 2013 inleddes en satsning på författarskapet och 2016 kom debutromanen "Jag såg dig inte komma". Romanen "Miss Algots" är både en kärleksförklaring till hemstaden och en återresa till Borås moderna historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Miss Algots. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tam historia, inläsning sådär
    -, 1 januari 2023

    Historien om två finska tjejer som tar sig till Sverige för att jobba på Algots fabrik i Borås. Inläsaren kan inte uttala de finska orden korrekt. Grunden till historien är bra, men blir en mainstream med kärlekstema.

  2. Fruktansvärd uppläsare
    -, 28 december 2022

    Det gick inte att lyssna mer än ett par minuter då uppläsaren har ett mycket felaktigt uttal. Om det nu finns dialog på finska, varför inte ha en uppläsare som behärskar det någorlunda?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Erik Larsson