Den blå färgen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (288.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena Gezelius
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
Jentas
Översättare
Anna Strandberg
ISBN
9788742801956

Den blå färgen Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-11-13

Styckköp

164

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ella Turner och hennes man har flyttat från USA till en idyllisk liten by i sydvästra Frankrike. Ella förälskar sig genast i atmosfären i det gamla huset de får hyra. Men det visar sig vara en sluten värld hon kommit till, där byinvånarna ser med misstänksamhet på det utländska paret. För att bryta sin ensamhet börjar Ella intressera sig för sin franska bakgrund och den familj hon härstammar från, släkten Tournier, med anor från just denna trakt.

Isabelle Tournier växte upp i en fransk by som just nåtts av den stränga kalvinistiska väckelsen och hon blev tidigt misstänkliggjord, förtalad och anklagad för häxkonster. När hon blev ingift i den högdragna familjen Tournier blev det inledningen till ett dramatiskt kvinnoliv som Ella Turner, hennes sentida släkting, börjar intressera sig för fyrahundra år senare. Ellas sökande efter sina rötter blir en resa tillbaka till det förflutna där parallellerna till hennes eget liv är många. Och när sanningen läggs i dagen om vad som hänt Isabelle tvingas Ella själv ta ställning till sitt liv och till sina känslor för de två män som står henne närmast.

"Fantastisk berättelse om två kvinnoliv... Måste läsas av alla som är intresserade av livet, kärleken och hur man blir den man är." Tara

"Gripande kvinnoöden i olika tider och världar." Allas Veckotidning

"Romantiskt, ödesmättat och dramatiskt berättad roman." Dagbladet

"varm och läsvärd." Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tracy Chevalier