Den nya hustrun (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (237.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
EvaMaria Oria
Utgivningsdatum
2023-09-08
Förlag
Jentas
Översättare
Anna Rurfors
ISBN
9788742804285

Den nya hustrun Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-08

Styckköp

164
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    164
Visa alla 1 format & utgåvor
Ditt hus i solen medbringar ett problem.

När Finn Hensen får ett samtal från sin syster Jess där hon meddelar att deras far har dött, känner ingen av dem sorg. Deras föräldrar skilde sig för många år sedan, varefter deras far Jimmy fortsatte att leva en bohemisk livsstil på soldränkta Mallorca.

Ägandet av hans vackra men förfallna gård i bergen övergår nu till Finn och hans syster. Det enda problemet är att Jimmy nyligen gifte om sig och hans nya fru Ruensa fortfarande bor där.

Syskonen är överens om att Finn ska åka till Mallorca och taktfullt ta deras arv i besittning. Men när han anländer till ön blir Finn förvånad över att finna att Finca Siquia har förvandlats till ett fascinerande medelhavskrypin av Ruensa och hennes tjugosjuåriga dotter Roze.

Den spanska polisen ställer under tiden obekväma frågor om Jimmys död ... Är Ruensa och Roze hjälplösa offer, eller kommer de göra allt som står i deras makt för att behålla gården för sig själva?

---

JP Delaney är en brittisk författare av psykologiska spänningsromaner. Hans roman "Hon som kom före" var en omedelbar New York Times och Sunday Times bestseller som sålde över en miljon exemplar i 40 länder. Den anpassades av honom för BBC och HBO Max 2021. Hans andra thriller, "Belive Me", var också en internationell bästsäljare och Sunday Times, liksom hans efterföljande böcker "The Perfect Wife" och "Playing Nice".

JP Delaney har tidigare skrivit bästsäljande skönlitteratur under andra namn. Carnivia-trilogin, en serie med tre fristående men sammanlänkade thrillers som utspelar sig i dagens Venedig och skrivna under pseudonymt Jonathan Holt, publicerades i över 20 länder.

---

"Jag älskade den. JP Delaney har en gåva att skriva böcker som är omöjliga att lägga ifrån sig ... Särskilt en vändning lämnade mig med gapande mun. Strålande. Den här kommer att ligga i många semesterbagage till sommaren" - Mick Herron

"En karaktäristiskt oroväckande thriller med en opålitlig uppläsare som snävar in dig och med mer än en vändning som fick mig att häpna. Med dess kvalma mallorkinska miljö och Du Maurier-anspelningar är detta en sommarläsning som utstrålar fara och skriker efter en tv-anpassning" - Sarah Vaughan

"Charmerande och fängslande från början, men med en krypande och djupt oroande känsla av hot. Jag älskade Du Maurier-vibbarna" - Sharon Bolton

"Spänningen når ända till kokpunkten i denna soldränkta fräs om en man som kämpar för att göra det som är rätt när allt runt omkring honom är väldigt fel" - Victoria Selman

"JP Delaney är kungen av thrillers" - Fiona Cummins

"Originell och gripande" - Sagt av läsare

"Mörk och omöjlig att lägga ifrån sig" - Sagt av läsare

"Jag satt som på nålar under hela läsningen" - Sagt av läsare

"Fick mig att gissa mig fram ända till slutet" - Sagt av läsare

"Spännande och fängslande" - Sagt av läsare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av J P Delaney