Ett eget rum (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (152.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elin Abelin
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Viatone
Översättare
Jane Lundblad
ISBN
9788771830095

Ett eget rum Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-09-07

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Virginia Woolfs essä Ett eget rum kom till på grund av två föreläsningar 1928 om kvinnor och litteratur och om den kvinnliga konstnärens möjlighet att ta plats i det dominerande manssamhället. Det krävs att "en kvinna måste ha pengar och eget rum, om hon skall kunna skriva romaner." Boken fick med sina tankar om kvinnan som självständig individ, med eget arbete och ekonomiskt oberoende, en banbrytande betydelse för kvinnofrigörelsen, och är fortfarande i dag ett centralt verk inom feminism och den feministiska litteraturkritiken. Tankarna framförs med humor, vrede, ironi och skarpsinne under vandringar med betraktelse av naturen och samhället, besök och middagar, där en historisk genomgång av kvinnliga författare blandas med fiktiva föreställningar. Ett eget rum är en av Virginia Woolfs mest betydande verk, men också en av de mest lättillgängliga och populäraste.

"I det museum som litteraturhistorien utgör har Virginia Woolf verkligen fått sig inrättat ett eget rum - Joyce får nöja sig med att dela rum med T.S. Eliot." - Bernur
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett eget rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Klassiker
    Mimmi, 20 juli 2019

    Insiktsfull bok över kvinnans ställning i samhället över tid. Relevant då som nu, Woolf's sätt att skriva är unikt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Virginia Woolf