Brott och straff (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (877.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gert Lundstedt
Utgivningsdatum
2016-03-04
Förlag
Viatone
Översättare
Ellen Rydelius
ISBN
9788771830705

Brott och straff Ljudbok

(19 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-03-04

Styckköp

239
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den fattige studenten Rodion Raskolnikov får idén att ta sig ur sin och sin familjs förtvivlade situation genom att mörda en gammal, ohederlig och girig pantlånerska och lägga beslag på hennes gömda förmögenhet, så att han har råd att avsluta sina studier och kan vara till gagn för samhället. Han är påverkad av de rådande nihilistiska teorierna, där stora andar och starka karaktärer som han själv inte står under gängse lagar och moral, om de idealistiska målen främjas. Mordet förlöper dock inte helt enligt plan och hans uppfattning om sig själv som en nihilistisk övermänniska krackelerar tiden efter mordet. Trots kännedomen om mördaren, så är det lika spännande som i en kriminalroman att följa utredningen av mordet, och förhöret av Raskolnikov är som en psykologisk thriller med en lysande dialog mellan förhörsledaren och de misstänkta.

Brott och straff är Dostojevskijs populäraste roman och den hör till världslitteraturens största verk. Det är den första av hans stora romaner, där han har lyckats fullt ut med att framställa karaktärer, som på ett trovärdigt sätt representerar olika ideologier.

"Dostojevskij är den enda diktaren, som jag har lärt mig något av. Han är den största av de ryska giganterna." - Knut Hamsun
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brott och straff. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk berättelse
    -, 12 februari 2022

    Bästa bok jag läst/lyssnat på någonsin.

  2. Tredje gången jag möter Rodja
    Ulf Zetterman Leg. Psykoterapeut (Bagarmossen), 21 september 2020

    Fantastisk lyssning i mitt arbete som Leg. Psykoterapeut med avhoppare från gängmiljö på Fryshuset

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fjodor M Dostojevskij