Vredens druvor (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2016-05-23
Upplaga
1
Förlag
Viatone
Översättare
Thorsten Jonsson
Originaltitel
The Grapes of Wrath
Illustratör/Fotograf
Martin Røes
Dimensioner
190 x 133 x 5 mm
Vikt
93 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9788771830910

Vredens druvor

Mp3-skiva,  Svenska, 2016-05-23
402
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vredens druvor är en modern vandringssägen från 1930-talet om Oklahomas skuldsatta bönder, som drivs bort från sin jord och som lockas av reklamen till Kalifornien, där de utnyttjas skamlöst och slutar som arbetslösa och hemlösa på landsvägen. Romanens storhet kommer från Steinbecks äkta indignation och inlevelse i de fattiga böndernas öden samt hans tro på människans värdighet och vilja till överlevnad genom gemensam hjälp till och med under de svåraste förhållandena.

Vredens druvor, som vid utgivningen omgående blev en bestseller, väckte en sådan våldsam debatt i USA, att utgivningen sågs som en nationell händelse. Den var en av de mest omtalade böckerna i amerikansk litteratur under 1900-talet och betraktas som Steinbecks huvudverk. Den vann Pulitzer-priset 1940 och var den huvudsakliga orsaken till att Steinbeck erhöll Nobelpriset 1962.

"För den som i stället vill få sig depressionen till livs i litterär form, är den amerikanske Nobelpristagaren John Steinbecks mästerverk Vredens druvor ett förstahandsval. Steinbecks mäktiga, starkt samhällskritiska roman beskriver familjen Joads öden i massarbetslöshetens USA." - Ragnar Roos, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vredens druvor
  2. +
  3. Amoklöparen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amoklöparen av Stefan Zweig (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Steinbeck