Övertalning (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (265.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2017-02-16
Förlag
Viatone
Översättare
Jane Lundblad
Illustratör/Fotograf
Thomas Lawrence
ISBN
9788771831979
Övertalning (ljudbok)

Övertalning Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-02-16

Styckköp

177

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
När Anne Elliot var 19 år lät hon sig övertalas till att, av ekonomiska skäl, bryta sin annars lyckliga förlovning med den charmige men medellöse sjöofficeren Frederick Wentworth. När tillfälligheterna för dem samman igen åtta år senare, är båda fortfarande ogifta, men nu är Wentworth rik. Dock har han inte förlåtit Anne att hon lät sig övertalas att avvisa honom och han behandlar henne med kyla och likgiltighet. Anne, som för länge sedan har insett att hon borde ha följt sitt hjärta och inte låtit sig påverkas av andras övertalning, ser resignerat och bedrövat på medan Wentworth uppvaktar grannarnas döttrar. Men samtidigt får hon själv en ny beundrare - och en olycka under en promenad vänder upp och ner på saker och ting. Annes vänner och familj försöker fortfarande att påverka hennes beslut, men den mogna Anne förlitar sig nu på sitt eget omdöme. Denna gång kommer hon inte att duka under för andras övertalning.

"Trots Stolthet och fördoms position som Austens mest välkända och älskade verk - tätt följt av Emma - är de röster otaliga som menar att Övertalning, hennes sista roman, är det egentliga mästerverket. Här finns inga döda partier och inga byggnadsställningar, bare tät dramatik och genuin gestaltning. Tonen är mörkare än i ungdomsverken, och rymmer ett allvar som tar Austens romankonst ut på djupare vatten. Naturskildringarna är utsökta, och dialogerna kärnfulla." - Amanda Svensson, efterord till Övertalning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Övertalning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Janes bästa
    -, 29 augusti 2022

    Roligt att läsa originalhandlingen! Har sett två, verkligen olika, varianter på film. Nu vet jag handlingen.

  2. Övertalning
    -, 22 juli 2022

    Bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jane Austen