Svarta hingsten kommer tillbaka (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Den svarta hingsten (del 2)
Inläsare
Kim Wesén
Utgivningsdatum
2020-01-25
Förlag
Viatone
Översättare
Britte-Marie Berström
ISBN
9788771834956
Svarta hingsten kommer tillbaka (ljudbok)

Svarta hingsten kommer tillbaka Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-01-25

Styckköp

193

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Walter Farley (1915-1989) var en amerikansk författare, som främst skrev hästböcker för barn. Han är särskilt känd för den internationella bestsellerserien om den svarta hingsten, där Svarta hingsten kommer tillbaka (1945) är den andra i serien.

I den andra boken i serien fortsätter den andlöst spännande historien om Alec och Svartens upplevelser, när den rättmätiga ägaren, en gammal arabisk schejk, dyker upp och tar med Svarten tillbaka till Arabien. Alec och hans gamla jockeyvän Henry åker till Arabien för att återse Svarten, men han blir stulen. I en hisnande handling får vi sedan följa Alec och hans arabiska vän Raj i deras sökande efter Svarten mitt i det farliga spelet mellan arabhövdingar och fredlösa rövare och på slutet i den vilda kapplöpningen mellan Svarten och den flamröda hingsten i den arabiska öknen.

Svarta hingsten kommer tillbaka har sålts världen över och filmatiserades 1983 med Francis Ford Coppola som producent precis som i den prisbelönade filmatiseringen av Den svarta hingsten 1979. 1990-1993 kom filmerna ut som TV-serie.

Böckerna om den svarta hingsten hör till de klassiska hästböckerna, som läses om och om igen av nya generationer hästintresserade.

"Den svarta hingsten är nog århundradets mest berömda fiktiva häst." - The New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Walter Farley