Lady Chatterleys älskare (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2020-09-04
Upplaga
1
Förlag
Viatone
Översättare
Ingmar Forsström
Originaltitel
Lady Chatterley's Lover
Illustratör/Fotograf
Anders Zorn
Dimensioner
190 x 135 x 5 mm
Vikt
75 g
SAB
Hce
ISBN
9788771835335
Lady Chatterleys älskare (mp3-skiva)

Lady Chatterleys älskare

Mp3-skiva,  Svenska, 2020-09-04
306
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
D.H. Lawrence (1885-1930) var en engelsk författare, diktare, essäist och litteraturkritiker. Han hör till några av de största författarna under 1900-talet. Han utmanade samtiden med sitt uppror mot det etablerade samhället, sina beskrivningar av kvinnors sexualitet och inte minst med sina explicita beskrivningar av sex. Genombrottsromanen Söner och älskande och hans sista roman - den skandalomsusade Lady Chatterleys älskare - är huvudverk från den tiden.

I sitt äktenskap med aristokraten Sir Clifford får Constance Chatterley nöja sig med en tillvaro utan sexuell njutning, eftersom hennes man återvänder hem från första världskriget invalidiserad och lam från midjan och ner. Han försummar henne till och med känslomässigt och hon dras därför till slottets skogvaktare, Oliver Mellors. De inleder en känslofylld affär och i mötet med Mellors upplever Constance känslomässig ömhet, sexuell tillfredsställelse och spirande kärlek.

Lady Chatterleys älskare gavs ut privat i Italien 1928 och först 1961, efter åtskilliga års censurer och rättsfall, gavs den till slut ut i hemlandet.

"Lawrence levererar levande skildringar av förhållanden, som kan vara svåra att beskriva intellektuellt - han är en skicklig skildrare av våldsamhet, av förhållandet mellan man och kvinna och av döden" - Politikens Verdenslitteratur

"Den största fantasifulla författaren av vår generation." - E.M. Forster

"En modig och viktig bok, passionerad och galet ambitiös" - The Independent

"Ett mästerverk" - The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av D H Lawrence