Anna Karenina (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (1206.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2021-04-30
Förlag
Viatone
Översättare
Sigurd Agrell
ISBN
9788771836752

Anna Karenina Ljudbok

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-04-30

Styckköp

339
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Anna Karenina är Tolstojs världsberömda och älskade klassiker om en av de mest charmerande kvinnogestalterna i världslitteraturen: den vackra och emotionella Anna Karenina, som ger upp sin trygga borgerliga tillvaro med sin något äldre äregiriga och känslokalla man för att följa sin lidelsefulla kärlek till den virila, manliga greven Vronskij. Parallellt och som motsats har vi berättelsen om det lyckliga giftermålet mellan Kitty och godsägaren Levin (Tolstojs alter ego). Levin är den ansvarsfulla godsägaren och familjefadern, som dock plågas av existensiella tankar om meningen med livet och döden, men som till slut hittar lugn i det enkla livet och det kristna budskapet om kärlek till sin nästa (senare vidareutvecklat i Tolstojismen). Det är en stor och dramatisk berättelse om livet i tsartidens Ryssland med Tolstojs eminenta personskildringar och intensiva beskrivningar av händelserna och personernas liv.

"Anna Karenina är ett fullkomligt konstverk." - Fjodor M. Dostojevskij

"Betraktas som en av höjdpunkterna i världslitteraturen." - Merriam-Webster"s Encyclopedia of Literature

"I en sexig och uppslukande läsning berättar denna bok historien om en av de mest fängslande kärleksaffärerna i litteraturhistorien." - Oprah Winfrey

"... scen på scen följer varandra, upplevelsen är så intensiv att läsaren tydligt kan höra hästarnas tramp över kapplöpningsbanan i kapplöpningsscenen och känna lukten av gräset och männens svett, när Levin tävlar mot gårdens folk under höskörden ... Realismen som framställningsform måste ha nått sin kulmen i denna roman." - Carl Stief, Verdenslitteraturhistorien, Politiken 1973

Leo Tolstoj (1828-1910) är en av världslitteraturens stora ryska författare. Hans två huvudverk Krig och fred och Anna Karenina hör båda till litteraturhistoriens oundvikliga klassiker. Utöver dessa omfattar hans författarskap en lång rad framstående och berömda verk, som genomsyras av hans sökande efter väsentligheterna i livet och leder fram till hans personliga livssyn om kristen socialism (Tolstojism), som var en direkt inspirationskälla för bl.a. Mahatma Gandhi och Martin Luther King.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anna Karenina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Anna akarenina
    -, 21 april 2024

    Fantastisk bok. Svårt att lämna. Och så bra uppläst

  2. Ett mästerverk
    Justine13, 20 april 2024

    Jag lyssnade mig igenom denna fantastiska berättelse om Anna Karenina och hennes samtid i Ryssland. Fantastiskt bra uppläst av Monica Einarsson. Den är runt 41 timmar lång, men man blir aldrig trött på den. Samma problem då som nu när det gäller kärlek, klassmotsättnigar, korruption och hjältemod. Och fastän det vimlar av personer med snarlika namn och smeknamn och efternamn så förlorar man sig inte i romanen. Einarsson gör den glasklar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Leo Tolstoj