Greven av Monte Cristo (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (1428.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2024-01-06
Förlag
Viatone
Översättare
N N
ISBN
9788771837520

Greven av Monte Cristo Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-06

Styckköp

429

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Greven av Monte Cristo är en av världslitteraturens stora klassiker, en fantastisk historia om kärlek, intriger, straff och hämnd.

Sjömannen Edmond Dantes faller på sin bröllopsnatt offer för en illvillig komplott. Han fängslas för ett brott, som han inte har begått, och tillbringar fjorton bittra år i en fängelsehåla. I sin fångenskap får han kännedom om en stor skatt, som är gömd på ön Montecristo. Han planlägger sin flykt och en resonabel hämnd, som ska straffa dem som han anser vara ansvariga för hans öde. Eftersom han lyckats med att fly, är han inte längre den naive sjömannen, som försvann i fängelsehålan på ön If. Han är den charmerande, mystiska och kraftfulla greven av Monte Cristo.

Alexandre Dumas gav ut Greven av Monte Cristo som en följetongsroman (1830- och 40-talets stora modefluga) från augusti 1844 till januari 1846. Den betraktas i dag som en av de största klassikerna, omtryckt i otaliga utgåvor och filmatiserad upprepade gånger och fortfarande omåttligt populär. Inläsningen är baserad på en oavkortad översättning av boken.

"Ett stycke perfekt historieberättande." - Robert Louis Stevenson

"Den största av alla flykthistorier." - The Guardian

"Vad som gör Greven av Monte Cristo till en sådan överlägsen berättelse är att hämnden inte är den enda känslan som driver handlingen framåt... det är nästan en perfekt berättelse - i mixen finns det även kärlek, vänskap, avundsjuka, tro, bildning, arrogans och klass." - Sunday Express

"En av de mest romantiska romanerna." - Mail on Sunday

Alexandre Dumas (1802-1870) är mannen bakom några av litteraturhistoriens största klassiker, såsom Greven av Monte Cristo och romanerna om De tre musketörerna. Han var extremt produktiv och lyckades således med att skriva ca. 250 verk. Både Greven av Monte Cristo och De tre musketörerna kom ut som följetongsromaner i tidningen Le Siécle och uppnådde snabbt en enorm popularitet - en popularitet som fortfarande består med konstanta filmatiseringar och TV-adaptioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Greven av Monte Cristo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För alla som vill hämnas
    -, 23 januari 2024

    En klassiker som mången filmmakare har missuppfattat och förvrängt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexandre Dumas