Sol & måne : glimtar från 10 år i lära hos en modern mystiker och intuitionsbegåvning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Nordisk Impuls
Dimensioner
235 x 215 x 12 mm
Vikt
580 g
SAB
Dj
ISBN
9788788652345

Sol & måne : glimtar från 10 år i lära hos en modern mystiker och intuitionsbegåvning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-01-01
276
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ingår i "New Cosmic Paradigm NCP X-AIONS" - förmedlande en Ny Verklighetsförståelse utifrån den intuitiva kunskapen i Martinus Kosmologi, med fokus på människans och vetenskapens stora frågeställningar om Livet, Medvetandet och Verkligheten. Per Bruus-Jensen skildrar den unika undervisning han fick av den store danske intuitionsfilosofen Martinus samt deras arbete och kontakt i vardagen. Boken utgör en fin introduktion till Martinus Kosmologi och det Kosmiska Paradigmet. En världsbild som bl.a. visar att världsalltet är evigt och oändligt, och att det vi kallar "döden" just innebär att livet fortsätter en tid i en annan dimension, fram till nästa fysiska inkarnation... Vi får här glimtar av undervisningen bl.a. utifrån fyra fascinerande samtal om fenomenet "kosmiskt medvetande". Beskriver också den dagliga kontakten mellan Martinus och författaren under undervisningsåren1957-1968. Vidare ger den en bred och intressant skildring av Martinus som människa, mystiker, lärare och personlighet, texten ledsagas av vackra fotografier på Martinus. Boken är på många sätt unik, inte minst genom att för första gången i tryck presentera innehållet i en intressant "skissbok" från tiden 1924-1929. Vi får där följa Martinus" första försök att omsätta sina kosmiska upplevelser och sin intuitiva kunskap till symboler, och här visas nu 10 av dessa, varav hälften kompletteras med mycket intressanta handskrivna förklaringar av Martinus. Sol & Måne skildrar också det djupgående samarbetet mellan Martinus och författaren. Sammantaget ges en mycket fin och inspirerande introduktion till både Martinus respektive Per Bruus-Jensens produktion - ja, till hela det Kosmiska Paradigmet.

Per Bruus-Jensen/PBJ, (1932-) fick intensivundervisning under ett drygt decennium (1957-68) av den store danske intuitionsfilosofen Martinus (1890-1981), samt uppdraget att systematisera och precisera den kunskap Martinus förmedlade. PBJ har därefter ägnat sitt liv åt detta och att utifrån en bred tvärvetenskaplig orientering bygga broar mellan Martinus Kosmologi och Naturvetenskapen, representerande "the meeting between Science and Spirituality". Resultatet är häpnadsväckande. PBJ presenterar utifrån den intuitiva kunskapen i Martinus Kosmologi en helt ny verklighetsförståelse ledande till ett kosmiskt paradigmskifte - ett skifte från en materielistisk verklighetsuppfattning där slumpen styr, till en verklighetsförståelse där världsalltet är levande och oändligt, och där livet och evolutionen styrs av ett alltomfattande medvetande. Världsalltet påvisas som evigt, oändligt och har djupast sett immateriell status, helt i harmoni med den kunskap man nu närmar sig inom naturvetenskapen, inte minst via partikelfysiken och astrofysiken. Livet och fenomenet upplevelse och medvetande avslöjas som eviga realiteter, varför odödlighet och reinkarnation får naturliga förklaringar och underbyggs systematiskt och logiskt. Det vi kallar "döden" innebär bara att livet fortsätter en tid i en annan dimension. Den kosmiska världsbilden ger framtidshopp. Vi är alla odödliga delar av en oändlig helhet ... Läs mer; se www.newcosmicparadigm.org
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sol & måne : glimtar från 10 år i lära hos en modern mystiker och intuitionsbegåvning
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sol & måne : glimtar från 10 år i lära hos en modern mystiker och intuitionsbegåvning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verklighetsbegreppet i blixtbelysning!
    Carin Nilsson, 4 maj 2022

    Den överlägset bästa behandlingen av verklighetsbegreppet som jag har kommit i kontakt med! Detta svårbehandlade ämne åskådliggörs på ett sätt, som gör det tillgängligt för gemene man. Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Bruus-Jensen