Avsikt att förinta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
205 x 130 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
K.5
ISBN
9789100116248

Avsikt att förinta

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-01-01
204
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs ett provkapitel här>>

Det sägs ofta att omänsklighet skulle vara ett särdrag hos vissa folkslag, till exempel japaner eller serber eller araber eller vad fienden för tillfället kan heta. Andra tror att ett visst styrelseskick, såsom demokrati, eller ett visst ekonomiskt system, såsom kapitalism, eller en viss religion, såsom den kristna, skulle göra vissa omänskliga handlingar omöjliga.

Sven Lindqvist hävdar att även de ledande demokratierna har begått krigsförbrytelser och folkmord. I sin senaste bok, Terra Nullius (2005), skrev han om förintelsen av de aboriginska samhällena i Australien. I den här boken diskuterar han de förintelser som gick fram över kongoleser, filippiner, hereros och andra folk och som utmynnade i den mest fruktansvärda av dem alla: Förintelsen av Europas judar. Avsikt att förinta utkommer till Förintelsens minnesdag den 27 januari.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Avsikt att förinta
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Avsikt att förinta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En del av vår grymma, rasistiska historia.
  Lasse Blomqvist, 3 november 2023

  Boken lyfter fram många glömda folkmord i ljuset.
  Bokens analyserar också rasism (den vita rasens tro på sin överhöghet), orsaker till fattigdom och ondskan i mänskligheten.
  Jag har tidigare läst Lindqvists bok "Utrota varenda jävel", som också handlade om folkmord begångna av kolonialmakterna.
  "Avsikten att förinta" fick mig att beställa "Benevolent assimilation" The American Conquest of the Philippines 1899-1903. Filippinerna hade ett eget kapitel i "Avsikten att förinta"
  En... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven Lindqvist