Vägen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
BONNIER POCKET
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2008-10-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
The Road
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789100121525

Vägen

(40 röster)  |   Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-10-21
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En far och hans son vandrar ensamma genom ett nedbränt amerikanskt landskap. Kylan är genomträngande och snön som faller blandas med askan i luften. Himlen är släckt på ljus.

Deras destination är kusten, men de vet inte om något väntar på dem där. Allt de har är en pistol att försvara sig med mot de laglösa gäng som rör sig längs vägen, de kläder de bär på kroppen, en kundvagn med mat de hittat -- och varandra.

Vägen är en djupt gripande berättelse om en resa. På ett hypnotiskt kraftfullt sätt ställs kärleken mellan en far och hans son mot en hopplöst skrämmande framtid. Det värsta och det bästa som människan kan åstadkomma genomströmmar detta mörka, intagande mästerverk.

"Hans berättelse om överlevnad och godhetens mirakel bara förstärker McCarthys ställning som en levande mästare."

San Francisco Chronicle

"Ofattbart... Detta är ett bedövande och briljant verk, på samma gång fruktansvärt träffande och imponerande universellt."

The Guardian
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Vägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  Yvonne Borglund, 5 juli 2023

  Egentligen en skrämmande berättelse, ibland ville jag sluta läsa men det går bara inte, jag återvänder till boken. Det är en mycket tänkvärd berättelse i dessa tider med bl.a kärnkraft.

 2. Annorlunda, fascinerande och magisk
  Fabbe, 3 juli 2023

  Jag såg filmen när den kom 2009 och blev golvad över hur seriöst den beskrev apokalypsen och även för att vi aldrig får reda på vad det är som hänt, det är inte viktigt. Boken har legat hemma hos mig under många år och det var först nu jag läste den och herrejösses vilken bok. Språket, stämningen hur relationen mellan mannen och pojken beskrivs, mötena med andra människor. Helt magisk bok som även ställer en del frågor efteråt. Väldigt mycket som får plats i de relativt få sidorna. Till synes... Läs hela recensionen

 3. Ett mästerverk
  emma, 22 juni 2022

  Poetisk och hjärtskärande. Man kastas runt i olika känslor och dialogerna i boken är något av det bästa jag har läst, så få ord men ändå så mycket sagt.
  Kan inte med ord beskriva hur denna boken får mig att känna eller hur bra den faktiskt är. Läs den!

 4. fanstastisk bok av mccharty
  Fredde G (västerås), 24 augusti 2021

  fantastisk och känslomässigt tung bok av mccarthy om en far och en son på ett äventyr i ett postapokaliptisk ingemans land alla de möter är potientiella fiender så man får vara på sin vakt vem man ska lita på.

  mkt emotionell och spännade , gripande.

 5. Tung!
  Walther E. Kurtz, 7 oktober 2014

  Finns mig veterligt ingen tyngre beskrivning av katastrofen och katastrofens efterverkningar.
  McC. är en av vår tids bästa författare. Det här är inget du läser i hängmattan lättvikitigt som en deckare, den här boken skildrar det totala sammanbrottet av mänskilg civilisation.

 6. Vägen är en sådan realistisk berättelse, om det hade...
  bonadea, 20 november 2013

  Vägen är en sådan realistisk berättelse, om det hade skett en naturkatastrof så tror jag att världen hade blivit exakt så som Cormac McCarthy beskriver det i Vägen . Vägen är en skrämmande bok om ondska hos människor som vill överleva till varje pris och då försvinner all vår med mänsklighet och förvandlar människan till djur . I denna gråa infero där allt levande är dött och människorna dödar och äter upp varandra vandrar far och son på vägen på väg mot kusten i hopp om att där finns en zonfri från all detta galenskap.

 7. Ingick att läsa den under utbildningen. Det är en...
  Robert Jönsson, 5 augusti 2013

  Ingick att läsa den under utbildningen. Det är en mycket speciell bok. Jag är van att läsa, men just språket, den långsamma handlingen, var inget för mig. Läs den, som en utmaning till dig själv.

 8. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 18 oktober 2012

  Riktigt gripande handling, man vill följa den goda mannen och hans son på deras resa tillsammans i de helvete som dom är fast i.
  Deras generösa handlingar och deras kämpar glöd att överleva mot alla världens hinder är större än kan tänkas.

  Boken är väldigt realistisk och man kan verkligen se allt utspela sig på de sätt som beskrivs i boken.

 9. Skräck för det bekanta
  Leah Alexandra, 1 februari 2012

  McCarthy är mästare på att förmedla känslor. Kärleken för sin avkomma, rädslan för det okända och den instinktiva plikten i att överleva trots skräcken för det bekanta som inte längre är bekant: människan allt detta håller mig fängslad och därmed oförmögen till att sluta läsa. Som läsare är jag emotionellt involverad hela vägen in i det sista.

 10. Kärlek och ångest
  Fadern, 5 januari 2011

  Jag läser mycket, men sällan har jag blivit så berörd som av denna bok. Jag har sällan blivit så äcklad heller. Det beror på att boken berör och fängslar redan efter ett par sidor. Den griper tag i läsaren och släpper inte taget, inte ens när man lagt den ifrån sig. Den var en stor läsupplevelse, med sin skildring av kärleken mellan far och son och den brutala värld som ännu idag kan bli verklighet redan imorgon.

 11. En enastående berättelse
  Martina, 28 juni 2010

  Vägen är förmodligen den mest kraftfulla och gripande bok jag någonsin har läst, belägen i ett post-apokalyptiskt samhälle där jorden vi känner har förvandlats till aska och mörker.
  Livet är inte alls ett liv längre utan bara en kamp för att överleva.
  Boken låter seg och deprimerande, eller hur? Det trodde jag också den skulle vara, men ack så fel jag hade.
  Ja, berättelsen är dyster och dystopisk men den slutgiltiga historien är om kärlek.
  En namnlös far och hans son försöker ... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk bok
  Cosmo (Kungsbacka), 28 januari 2009

  Cormac McCarty har skrivit flera bra böcker bl.a då "No Country for Old Men".
  I "Vägen" skildras en pappas och hans sons vandring genom ett skräcklandskap (USA?), där civilisationen är utslagen av virus, kärnvapen eller något annat som vi inte riktigt får reda på. Det finns ett hopp men vägen dit (mot havet) är lång och fullkomligt livsfarlig. Människor är inte människor längre utan djur som kämpar för att överleva i ett brutalt landskap utan växtlighet, utan värdighet och fyllt av ondska...
  LÄS DEN!

 13. Förstklassig
  Cemetry gates, 20 november 2008

  Mannens resa med sonen genom ett öde landskap innehåller en sådan kraft att man häpnar. Effektivt och kärvt berättat visar Cormac McCarthy ännu en gång vilken stjärna han är på den litterära himlen. Tag och Läs!

 14. En kort reflektion
  Per (Handen), 14 november 2008

  Jag hade ganska höra förväntningar på denna, efter en recension på pocket shop. Boken levde inte upp till dessa, dels då den varken var nyskapande eller speciellt spännande. Att den dessutom var väldigt kort, vilket kanske var en välsignelse då den var ganska upprepande, var lite trist. Nu kanske det låter som att den var dålig vilket den inte var. Den stod inte ut helt enkelt.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy