Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
533
Utgivningsdatum
2016-05-03
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Viveca Melander
Medarbetare
BOP (form) / Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
200 x 140 x 30 mm
Vikt
623 g
SAB
Hce
ISBN
9789100125530
Leoparden och Berättelser (inbunden)

Leoparden och Berättelser

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-05-03
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Leoparden och Berättelser Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är 1860-tal och en omvälvande tid på Sicilien. Giuseppe Garibaldis styrkor sveper fram över den italienska halvön med målet att ena landets många små kungadömen i en republik. En av Siciliens mest framstående familjer är Familjen Corbera, med överhuvudet Don Fabrizio, prins av Salina. Då Garibaldi landstiger på ön ställs Don Fabrizios tillvaro på sin spets. Hans ställning har redan tidigare satts i gungning av nyrika bönder och lågadel, och han konfronteras nu med hotet om en fullständig samhällsomvandling som skulle innebära slutet på släktens storhet. Don Fabrizio måste välja mellan att försvara adelns värderingar och att bryta med traditionen för att därigenom kunna säkra familjedynastins fortlevnad. Överallt tycker han sig se bevis på förfall och förruttnelse - han befinner sig mitt i en brytningstid där endast de starkaste och slugaste kommer att överleva.

Den postumt utgivna Leoparden är en klassiker bland historiska romaner. Giuseppe Tomasi di Lampedusa började skriva romanen efter att hans familjegods förstörts under andra världskriget, och han använde sin egen farfarsfar, Don Giulio Fabrizio Tomasi, som förlaga till romanens Don Fabrizio. Leoparden utgavs på svenska för första gången 1960. Nu utkommer den, liksom novellerna och fragmenten i Berättelser, i nyöversättning av Viveca Melander. Tillsammans utgör Leoparden och Berättelser Lampedusas hela författarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leoparden och Berättelser
 2. +
 3. Den gamle och havet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gamle och havet av Ernest Hemingway (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Leoparden och Berättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det gamla Sicilien
  Tiwi, 22 september 2017

  En mycket bra och läsvärd bok om en adelsman, Leoparden, och hans familj på Sicilien i slutet av 1800-talet. Stora förändringar för adeln och Leoparden när Garibaldi kom och bidrog till att Italien blev ett enat land. Det är en väldigt bra nyöversättning plus några noveller också om författarens barndom i Palermo.

 2. För den Italienintresserade.
  Per Bjurling, 29 juni 2016

  Boken ger en fyllig och kunnig beskrivning av Cicilien och Italiens enande. Kunnig och färgrik beskrivning med insiktsfulla porträtt av de olika personerna. Jag upplevde faktiskt att boken var onödigt kort. Förlaget har haft den goda smaken att inte foga till nytt material som ju annars ofta görs.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Giuseppe Tomasi Di Lampedusa