Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2011-11-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
201 x 163 x 31 mm
Vikt
640 g
SAB
Rbz Ibrahimovic, Zlatan,796.334092
ISBN
9789100126537
Vanliga sökord
slatan

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

(190 röster)  |   Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-11-10
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

I "Jag är Zlatan Ibrahimovic" ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.

För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse
 2. +
 3. Vilsna själars paradis : mina år i tantrasektens innersta krets

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilsna själars paradis : mina år i tantrasekten... av Beatrice Karinsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättekul!
  Ann, 7 april 2015

  David Lagercrantz har lyckats helt suveränt med att fånga Zlatans ton. Jag tycker att jag hör Zlatan hela tiden då jag läser. Det var roligt att få veta mycket mer om Zlatan, men också skrämmande. Tänk så litet han visste om samhället då han var ung. Det är uppenbart att skolan har en gigantisk uppgift framför sig.
  Det var förstås roligt att komma in bakom kulisserna i fotbollens värld. Roligt och skrämmande även där. Caligula verkar finnas fortfarande.

 2. En fantastisk berättelse om en uppväxt i Rosengård med...
  anita bergström, 9 oktober 2013

  En fantastisk berättelse om en uppväxt i Rosengård med föräldrar som säkert är präglade av sin egen härkomst och därför inte orkar ge den unge Zlatan en trygg barndom.

 3. En mycket läsvärd bok. Även för en icke...
  Forsrick, 5 augusti 2013

  En mycket läsvärd bok. Även för en icke fotbollsälskare. Nu är det roligare att se på en match med Zlatan. Man får en förståelse för en killes sätt att reagera och uppträda.

 4. Jag är inte alls fotbollsintresserad, men blev ändå...
  Camilla, 15 juli 2013

  Jag är inte alls fotbollsintresserad, men blev ändå fascinerad över att läsa Zlatans historia och följa hans karriär och privatliv. Det är en hel del fotboll, men inte så pass mycket att det blir ointressant. Boken är lättläst och har lagom långa kapitel.

 5. Intressant trots att jag inte är fotbollstokig. Kul...
  Jonas Arntzen, 1 maj 2013

  Intressant trots att jag inte är fotbollstokig. Kul och lättläst bok. Ger inblick i olika vardagsliv och miljöer samt att man får del av en fotbollskilles funderingar och olika skeden i hans liv.

 6. Trodde boken bara skulle bli som en hyllning till den...
  Angelica, 19 april 2013

  Trodde boken bara skulle bli som en hyllning till den enastående Zlatan men tji fick jag. Jag tycker att den var väldigt bra och lätt skriven. Den gav en inblick i hur det är att växa upp och bli ZLATAN med hela världen. Resan från en envis fotbollsintresserad spinkig invandrarpojke i Malmö till att bli en av världens mest betalda och väldigt omtalade fotbollsspelare. En historia som både män och kvinnor kan komma att tycka om att läsa.

 7. Ja jag är en stor Zlatan- fan och tycker mycket om...
  Mona Strid, 18 april 2013

  Ja jag är en stor Zlatan- fan och tycker mycket om fotboll. Jag tycker att det är mycket intressant att få följa Zlatans liv och förstå hans drivkraft, för mig är den här boken helt suverän!

 8. Bra skriven bok. Underhållande och med några skratt,...
  Amelie, 10 april 2013

  Bra skriven bok. Underhållande och med några skratt, bl. a. postcykeln och tavlan med fötter i hans hus i Malmö. Zlatan har blivit mer intressant. Jag beundrar att han kämpat för sin sport med den bakgrund han har, det hade ju kunnat gå helt fel. Jag är inte intreserad av fotboll, men lärde mig en del om denna sport och om hur det går till när spelare skall säljas/köpas.
  Att han ger tillbaks till sin hemmaklubb genom att satsa och stötta barn- och undomsverksamheten, visar att han har ett... Läs hela recensionen

 9. Stackars Zlatan
  Torsten Rehn, 1 mars 2012

  Zlatan har inte haft det lätt i livet. Tyvärr har han konsekevent låtit det gå ut över andra och man kan inte annat än beklaga dem som har tvingats interagera med honom. Han fick tidigt lära sig att våld var ett bra sätt att lösa konflikter på och på den vägen är det. Han har aldrig vare sig fått eller tagit chansen att bli vuxen. Först en destruktiv miljö i barn- och ungdomen, sen en minst lika destruktiv inom fotbollen. Vilka praktsvin han har haft att lära av! Han verkar på allvar tro att ... Läs hela recensionen

 10. Betyg: 3 av 5
  Britt-Marie Kullin, 4 februari 2012

  Jag tycker mycket om att läsa biografier, men däremot inte att läsa om fotboll. Så därför blev jag kluven av den är boken. Den delen som handlade om den privata Zlatan tyckte jag var mycket intressant och bra. Men alldeles självklart så är det ju också massor om fotboll i boken, och det tyckte jag mest var tråkigt att läsa om.

  Självklart så är jag ju helt fel målgrupp för boken. Tror att om man älskar fotboll, så tycker man nog väldigt mycket om boken. Men av mig får den bara ett medelbetyg.

 11. Riktigt, riktigt bra!
  Frida J, 16 december 2011

  Denna boken var väldigt bra och underhållande. Känns som Zlatan verkligen berättar allt och inte undanhåller nått. Jag hatar fotboll i vanliga fall, men efter att ha läst denna boken skulle jag vilja ha en film med alla de matcher han refererar till för att få se alla mål och få ett ansikte på namnen i boken. Nu väntar jag bara på att Helena ska skriva sin biografi så man får höra hur hon såg på Zlatan när dom först träffades och på hur det sedan utvecklades.

 12. Super bra!
  May, 14 november 2011

  Tycker om att läsa själbiografi böckerna fast jag tror inte att det gå just att jämföra de med varandra, vi är alla så olika som tur är och vissa människor har det "lila extra" som det gör att just de är som de är och att de har någonting att berätta som fångar läsarens intresse!
  Det är en underhållande bok, skriven på det sättet att alla kan läsa och förstå denna, med sympatiska inslag blandat med den andra sidan av livet där det vissa har det svårare och tuffare men ändå klarar av det p... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna