Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-03-13
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100128104
Molnfri bombnatt (e-bok)

Molnfri bombnatt E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-03-13

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nerför gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll.

Vibeke Olssons roman "Molnfri bombnatt" fick ett stort genomslag hos läsare och kritiker när den utkom första gången 1995. Det är en drabbande skildring av tiden kring och under andra världskriget i Tyskland, en berättelse om kärleken mellan Hedwig och SS-mannen Wilhelm Schurbiegel, om att byta medborgarskap och plötsligt vara främling. Det är också en berättelse om ett Sverige då och nu, en historia som aldrig får upphöra att engagera.

Vibeke Olsson, född 1958, debuterade redan som sjuttonåring med ungdomsböckerna "Ulrike och kriget" (1975) och "Ulrike och freden" (1976). "Molnfri bombnatt" belönades med Lars Widding-priset. Hon har skrivit över tjugo böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Molnfri bombnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ovanlig och rörande
    andrea, 21 april 2014

    Detta är en av mina favoritböcker. Jag har läst många böcker om 2:a världskriget men ofta skildras kriget utifrån de olyckliga som suttit i koncentrationsläger, viktiga och ofta gripande historier. Denna bok är ovanlig då den skildras utifrån en ung tysk kvinnas perspektiv. Det är lätt att glömma att ett krig drabbar alla, oavsett sida. Efter kriget målades den tyska befolkningen upp som ett omänskligt folk som fick skylla sig själva efter vad de bidragit till. Därför är denna bok viktig för ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vibeke Olsson