Höstens skuggor (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fröknarna von Pahlen (del 3)
Utgivningsdatum
2012-11-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100130824

Höstens skuggor E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-11-12

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Del tre i romansviten om fröknarna von Pahlen.

Hösten är en besynnerlig tid, sade hon. Sommaren vissnar, bladen blåsa av träden, och fåglarna flyga missnöjda till länder, där det är varmt.

Det börjar bli höst i Petras liv, skuggorna från det förflutna blir allt längre, hennes kärleksäventyr blir till upprepningar. Relationen till Tord, arrendatorn på Eka Herrgård, är inte av den passionerade sorten och Tords hysteriska hustru Adèle har även hon en älskare. Allt börjar fjärma sig från Petras ungdoms lyckodröm. Hoppet om en friare tillvaro ligger hos Angela.

Petra och Angela utgör centrum i romansviten Fröknarna von Pahlen. De sju romanerna kritiserades häftigt när de kom ut på 30-talet för angrepp mot familjen och den konventionella sexualmoralen men en del kritiker såg det moderna i Agnes von Krusenstjernas böcker. Känsligt och sensuellt skildrar hon kvinnornas liv, deras förhållande till varandra, till barnen och till män. Som skildrare av den förtärande passionen har Agnes von Krusenstjerna inget motstycke i svensk litteratur.

De olika delarna i Von Pahlen-serien är: Den blå rullgardinen I, Kvinnogatan II, Höstens skuggor III, Porten vid Johannes IV, Älskande par V, Bröllop på Ekered VI och Av samma blod VII."En djärvt berättad historia, som skall chockera många." Östersunds - Posten

"Ett suveränt behärskande av ämnen som aldrig förr behandlats så ingående i svensk litteratur."Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna