Porten vid Johannes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fröknarna von Pahlen (del 4)
Utgivningsdatum
2013-02-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100130831

Porten vid Johannes E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-02-07

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Thomas är hemma. Thomas har kommit hem. Äntligen! Hon ville berätta för Angela om Thomas. Hon visste ju ingenting. Men så lät hon bli det, och de kom till porten vid Johannes kyrkogård utan att Petra sagt något.

Petras ungdomskärlek Thomas har kommit tillbaka till Sverige. Men det är inte Petra han dras till denna gång - utan Angela. Och Angela anar inte Petras hemlighet. På många sätt lämnar Petra och Angela nu idyllens hamn. De rör sig i bohemiska och erotiskt utlevande konstnärskretsar. Andra världskriget står för dörren och Sverige befinner sig i en tid av förändring. Snart kommer hela Europa att stå i brand.

Petra och Angela utgör centrum i romansviten Fröknarna von Pahlen. De sju romanerna kritiserades häftigt när de kom ut på 30-talet för angrepp mot familjen och den konventionella sexualmoralen men en del kritiker såg det moderna i Agnes von Krusenstjernas böcker. Känsligt och sensuellt skildrar hon kvinnornas liv, deras förhållande till varandra, till barnen och till män. Som skildrare av den förtärande passionen har Agnes von Krusenstjerna inget motstycke i svensk litteratur.

De olika delarna i Von Pahlen-serien är: Den blå rullgardinen I, Kvinnogatan II, Höstens skuggor III, Porten vid Johannes IV, Älskande par V, Bröllop på Ekered VI och Av samma blod VII....men nalkas man dagen och dess människor - vilket Krusenstjerna oförskräckt gör - si det är tabu: dit får ingen näsa stickas! Arbetar-Bladet, 1934
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna