Sveriges statsministrar under 100 år : Rickard Sandler (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sveriges statsministrar under 100 år (del 10)
Utgivningsdatum
2012-09-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100132361
Sveriges statsministrar under 100 år : Rickard Sandler (e-bok)

Sveriges statsministrar under 100 år : Rickard Sandler E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-09-12

Styckköp

26

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


Rickard Sandler, Sveriges statsminister 1925-1926, var en svindlande och mångsidig begåvning: politiker,agitator, folkbildare, matematiker, kompositör, utredare och chifferexpert.
Han översatte Karl Marx Das Kapital till svenska. Under större delen av 1930-talet var han utrikesminister. Ändå har Sandler hamnat i skuggan av socialdemokratiska generationskamrater som Per Albin Hansson, Gustav Möller och Ernst Wigforss. Den främsta förklaringen är den äventyrliga Ålandspolitik som ledde till hans avgång ur regeringen 1939.
Men Rickard Sandler, som i början tillhörde socialdemokratins yttersta vänster, var en av arbetarrörelsens viktigaste ideologiska och politiska impulsgivare under den mellankrigstid som formade det moderna Sverige.
Hans tid som statsminister blev kort. Hans livsgärning blev bestående.
Rickard Sandler, Sveriges statsminister 1925 -1926, var en svindlande och mångsidig begåvning: politiker, agi tator, folkbildare, matematiker, kompositör, ut redare och chiff erexpert. Han översatte Karl Marx Das Kapital till svenska. Under större delen av 1930-talet var han utrikesminister.Ändå har Sandler hamnat i skuggan av socialdemo kratiska generationskamrater som Per Albin Hansson, Gustav Möller och Ernst Wigforss. Den främsta för klaringen är den äventyrliga Ålandspolitik som ledde till hans avgång ur regeringen 1939.Men Rickard Sandler, som i början tillhörde socialdemokratins yttersta vänster, var en av arbetar rörelsens viktigaste ideologiska och politiska impuls givare under den mellankrigstid som formade det moderna Sverige.Hans tid som statsminister blev kort. Hans livs gärning blev bestående.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per T Ohlsson