Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
703
Utgivningsdatum
2014-03-25
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Roland Poirier Martinsson
Originaltitel
The Emperor of all Maladies
Medarbetare
Zetterquist, Nanny (form)
Dimensioner
234 x 155 x 50 mm
Vikt
1106 g
SAB
Vep
ISBN
9789100132699
Lidandets konung : historien om cancer (inbunden)

Lidandets konung : historien om cancer

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2014-03-25
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"En elegant utredning, klinisk och personlig på samma gång", skrev juryn när Historien om cancer. Sjukdomarnas herre fick 2011 års Pulitzerpris. Och boken är verkligen magnifik och gripande, fylld av både vetenskap och patos. Den börjar 2004, när författaren och läkaren Siddhartha Mukherjee hade antagits till ett tvåårigt utbildningsprogram för cancerspecialister på ett av USA:s största forskningssjukhus och blev totalt uppslukad av arbetet. Varje kväll gick han igenom dagens händelser, tänkte på patienternas berättelser och vilka beslut han hade fattat. En cancerdiagnos invaderar allt och vänder upp och ned på livet för den som får diagnosen, men engagerar också läkaren som utfärdat diagnosen. En av dr Mukherjees patienter var förskolläraren och trebarnsmamman Carla Reed, som hade leukemi. Vi får följa behandlingen av henne med bakslag och framgångar - det är lika sorgligt och ovisst som i verkligheten själv. En annan patient ville veta mer om sjukdomen hon kämpade emot för att orka stå ut med de påfrestande behandlingarna. Boken är ett långt svar till henne med en grundlig genomgång av hur cancersjukdomar har framträtt och behandlats under femtusen år. Samtidigt är den ett tack till föregångare inom cancervården. Utan dem och utan deras tåliga patienter skulle behandlingarna inte vara så framgångsrika som de ofta är idag. Cancer är ju nu en av de stora folksjukdomarna. Var tredje person kommer förr eller senare att drabbas av någon form av sjukdomen, men ett stort antal kommer att bli helt friska. Siddhartha Mukherjees bok om hur forskningen kämpat för att bota, kontrollera och besegra cancersjukdomarna leder till en ny förståelse av dem och angår alla som direkt eller indirekt kommer i kontakt med cancer. "En fantastisk bok. Spännande som en detektivroman, informativ som en lärobok, medryckande som en bra roman griper den läsare på alla nivåer, från cancerforskare till lekmän." Georg Klein, författare och prof emeritus i tumörbiologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lidandets konung : historien om cancer
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lidandets konung : historien om cancer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. vilken historia!
    moa lillhonga-åberg, 21 juli 2014

    Det här är en bok att njuta av, ämnet till trots. Anslående hur lite vi visste för bara några decennier sedan om cancer. Och vad vet vi inte idag? I framtiden kommer vården att se helt annorlunda ut. Gripande läsning, samtidigt initierad, klok och insiktsfull.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Siddhartha Mukherjee