Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2014-08-08
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Prosek, Pascal (form)
Dimensioner
250 x 170 x 20 mm
Vikt
917 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789100138288
Kommunismen (häftad)

Kommunismen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-08-08
189

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"We only said goodbye with words" "Kommunismens brott är att den släckte drömmen om kommunismen." Det låter Lars Mikael Raattamaa Pablo Neruda säga i diktsamlingen med den uppfordrande titeln Kommunismen. I dikten "Maria Michajlovna Joffe" står Amy Winehouse i en källare i Prag i oktober 2012. "Hon började sjunga om kommunismen." I tre avdelningar, Verkligheten - Regler - Fantasierna, gestaltar Raattamaa ordet. Läsaren möter i "Verkligheten" hundra röster i korta dikter, rösterna fångar den kommunistiska världens mindre kända namn, såsom Pasha Angelina, Lisa Savolainen, Ineko Sata, Dulcie September eller Chertek Antjimaa-Toka. Sedan exploderar sidorna i "Reglerna" ut i dialoger, utbrott, rimmad vers och översättningslekar, och vi möter namn som Rosa Luxemburg, Gudrun Ensslin, Iida Aalle-Teljo och Frida Kahlo. Den avslutande "Fantasierna" är en sonettkrans som skildrar några av de människor som eftervärlden omtalar som Kirunasvenskarna, svenska medborgare som på 1920- och 30-talet emigrerade till Sovjetunionen. Med sin diktsamling visar Lars Mikael Raattamaa på diktens möjlighet att gestalta vår nära historia, det är grandiost och överväldigande. Är Kommunismen människorna som bar och bars upp av Kommunismen? Är summan av delarna större än helheten?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunismen
  2. +
  3. Tranströmer och det politiska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tranströmer och det politiska av Gustav Borsgård, Ragnar Haake, Annelie Brännström Öhman, Anna Möller Sibelius, Sofia Pulls (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Mikael Raattamaa

  • Ingenting annat (materia)

    Lars Mikael Raattamaa

    "Det som blockerar vyn utgör vyn. Byggnadsarbetet tvingar mig att välja vägen över de fyra körfälten En begränsning i världen, alltså, som förändrar diktjaget och också dikten. På så sätt skapas ett subjekt som blir till genom omvärlden och ä...