Städer som inte är städer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2015-02-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Melbi, Johan (form)
Dimensioner
201 x 132 x 35 mm
Vikt
488 g
SAB
Hc
ISBN
9789100140052
Städer som inte är städer (inbunden)

Städer som inte är städer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-02-27
215
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Leif Holmstrand gav ut sin första roman, Tjuvklyftan, var spelplatsen en mindre svensk stad. Med sin nya roman, Städer som inte är städer, låter Holmstrand internationella storstäder utgöra spelplats för händelserna. Här förekommer Tokyo, Kinshasa, Los Angeles, Florens, Ramallah och Helsingfors. Om inte städerna är huvudperson i romanen så är kanske Mona och Peter det, de är två gestalter som i ständig upplösning rör sig i tillvarons utkanter, ofta utsatta, ofta i underläge. Med Städer som inte är städer skapar Holmstrand en hypnotisk text om en ständig flyktighet, där inget är stabilt och rollerna ständigt växlar. "Ni hälsar aldrig på nuförtiden. Det är ansträngande att hålla isär er alla, jag vill inte och orkar inte. Det är du som gäller. Jag vill att du tänker på mig. Jag tänker på dig, hela tiden, även om jag inte vet vem du är. Över ditt vackra, ofokuserade ansikte dras trådarna samman till ett nät, en roman. Det är svårt att beskriva dina ögon: många färger, ett fluktuerande siktdjup. Men jag irrar bort mig."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Städer som inte är städer
  2. +
  3. Tjuvklyftan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjuvklyftan av Leif Holmstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Städer som inte är städer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jorden runtruntrunt
    Baddare, 20 februari 2019

    En svindlande poetisk roman. Jag dök ner i den och kände mig som en vildlax i ett hav fullt av alla möjliga havsvarelser. En bok att bada i.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Leif Holmstrand