Thereses tillstånd (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Therese Skårup (del 1)
Utgivningsdatum
2014-10-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Marianne Mattsson
ISBN
9789100142131
Thereses tillstånd (e-bok)

Thereses tillstånd E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-10-01

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Therese Skårup är skicklig reporter på dansk TV:s utrikesredaktion. Hon talar flytande ryska och är precis hemkommen efter en reportageresa till Moskva. Och för första gången har hon längtat hem. I Köpenhamn finns nämligen kollegan Paul Weber, som hon blivit störtförälskad i.

Paul anses allmänt som en lite kul och fräck typ, men ingen man tar på allvar. Men Paul är i högsta grad allvarlig när det gäller Therese. Och hon är smickrad, men får efterhand en känsla av att det här äventyret inte är gratis. Hon har alltid varit upprorisk och politiskt revolutionär. Hon tror inte på äktenskapet, jobbet betyder allt för henne och ändå har hon nu på något sätt gått in i förälskelsens sjukdomstillstånd. Allt i hennes hem påminner om Paul hans extratäcke, hans älsklingsskiva på grammofonen, hans favorityoughurt i kylen, hans skjortor och boxershorts i tvättmaskinen. Paul står för sin kärlek, vill binda sig och bilda familj Therese sprattlar i nätet. Visst älskar hon honom, även om det är svårt att uttala det, men det får inte gå ut över karriären och friheten.

Thereses stora dröm är att bli utrikeskorrespondent i Moskva, och högste chefen, Generalen , ställer också detta i utsikt. Så blir hon gravid. Paul är överlycklig, men Therese beställer tid för abort. Hon intalar sig att hon varken kan, vill eller ska ha barn just nu. Och brytningen med Paul är oundviklig. Kvällen innan hon ska in på sjukhuset får hon ett sammanbrott. Hon kan inte bortse från alla de tecken som tyder på att hon inom sig längtar efter barn. Och snart accepterar hon sitt tillstånd - även om hon försöker dölja det i det längsta. Paul däremot är den gravide mannen personifierad, köper tjocka handböcker, lagar nyttig, järnrik mat och pratar om epiduralblockad och utdrivningsskede. Han har inget emot att bli hemmapappa om Therese blir stationerad i Moskva. Och till slut måste hon ta tjuren vid hornen och söker upp Generalen . På goda grunder har hennes chef svårt att se Paul Weber som ensamstående pappa i Köpenhamn, än mindre som medföljande make i Moskva. Men Generalen sätter henne på prov genom att omgående skicka henne till Moskva för att göra ett reportage om maffian. Den resan kommer nästan att kosta henne livet.

Thereses tillstånd är en spännande, erotisk kärleksroman som beskriver en modern kvinnas ambitioner och lidelser, hennes splittring mellan yrkesliv och familjeliv. Handlingen är förlagd till 90-talets Köpenhamn och runt Therese finns ett stort persongalleri med familj, kolleger, vänner, alla ytterst träffsäkert skildrade, med mycket humor. Hanne-Vibeke Holst fångar skickligt sin samtids språk och jargong.

En rasande romantisk kvinno- och samtidshistoria skrev Weekendavisen, Från första sidan är man totalt uppslukad av denna fartfyllda, humoristiska, klarsynta historia skrev Helsingör Dagblad, en spänningsroman om en modern kvinnokonflikt. Det är faktiskt inte så lite! skrev Politiken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Thereses tillstånd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa trilogin!
    pernilla , 15 april 2018

    Läste trilogin om Therese Skårup för flera år sedan & fick lov att läsa igen nu i dagarna.
    Gillar tempot. Blir inte tråkig en sekund. Gillar hur hon är fast övertygad om saker & sedan omvärderar....känslor & tankar om jobb, kärlek (Paul Weber) & barn. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hanne-Vibeke Holst