En mörkare himmel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Gran Canaria (del 1)
Utgivningsdatum
2015-01-05
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100142254

En mörkare himmel E-bok

(12 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-01-05

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas. När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin. En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner som utspelar sig på semesterparadiset Gran Canaria, en ö utanför den afrikanska kusten med ändlösa stränder och en sol som aldrig går ner. Men idyllen är bara en fernissa, baksidan ska visa sig mörkare och mer brutal än vad både Kristian och Sara kan föreställa sig. Mari Jungstedt har med sin gotlandsserie om kommissarie Anders Knutas blivit en av Sveriges mest folkkära och sålda författare. Tillsammans med den norske författaren Ruben Eliassen skriver hon nu en ny mörk och dramatisk serie kriminalromaner från Gran Canaria, denna spanska ö som så många skandinaver älskar. Serien är redan såld till flera länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En mörkare himmel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 januari 2015

  Jag har läst alla Mari Jungstedts tidigare böcker, dom tolv böckerna om Gotlandspoliserna. (Här är en länk till min recension av den senaste boken, "Den man älskar").

  Av den norska författaren Ruben Eliassen har jag inte tidigare läst några böcker.

  Nu har dom börjat ett samarbete, och det här är den första boken i en planerad serie kriminalromaner som utspelar sig på Gran Canaria.

  Jag tycker att boken är skriven på ett sätt som känns precis som Mari Jungstedts eg... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna