Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
757
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
218 x 147 x 51 mm
Vikt
961 g
SAB
Lz Swedenborg, Emanuel
ISBN
9789100142322

Darra : om Swedenborg

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-05-15
289
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I den första biografin som utgår från människan Emanuel Swedenborg tecknar Ernst Brunner med historisk noggrannhet och hängiven inlevelse en levande och delvis ny bild av den kontroversielle vetenskapsmannen, bibeltolkaren, teosofen och hans tid.Under de många dagar som passerade mellan slaganfallet och döden besöktes Swedenborg i sin våning i London bara av tjänsteflickan Reynolds och barberaren Shearsmith. Slaganfallet hade varit något att glädjas åt. Kroppen dög nu bara till att nergrävas. Ofta hade han den sista tiden iakttagits stående i dörröppningen mellan de två lägenhetsrummen. Han hade hörts argumentera upprört med de dödas andar. Klaffbordet var uppfyllt av papper i travar. Den hebreiska bibeln låg uppslagen invid den latinska. Medan Swedenborg ännu legat försjunken i tung dvala, hade prästen Hartley gått igenom de papper som fanns på arbetsbordet. Han hade stoppat på sig ett 72-sidigt manuskript och avlägsnat sig. Två dagar senare hämtades pastor Ferelius från Svenska kyrkan. Pastorn stegade fram till sjuksängen och frågade: "Vet ni om att ni skall dö?" Swedenborg svarade: "Ja!" Ferelius ville få en syndabekännelse: "Är det för att göra sig ett namn, eller av något annat skäl som ni har skrivit era arbeten?" När Emmanuel Swedenborg den 29 mars 1772 konstaterats död lades allt efterlämnat i en kista och överfördes till kapten Fox på skeppet Nancy med kurs mot Sverige. Den 18 juli styrde skeppet ut över Nordsjön som öppnade sig nattfärgad med allt fler stjärnbilder synliga på det lugna vattnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Darra : om Swedenborg
 2. +
 3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Darra : om Swedenborg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Både och
  Stefan Borg, 30 maj 2021

  I min okunnighet anser jag boken som välskriven, researchen ser ut att vara gedigen, boken är tjock men är uppdelad i korta stycken vilket gör den lätt att läsa, språket korthugget - då jag inte läst något annat av författaren vet jag inte om detta alltid är hans stil.

  Boken tar sig i huvudsak an Swedenborgs yttre matriella leverne med inledning om hans far. Då jag bara läst delar av Swedenborgs andliga arbeten tyckte jag att det skulle vara intressant och få lite mer kunskap. Tyvärr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ernst Brunner