Mina hjältinnor : eller vad jag har lärt mig av att läsa för mycket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-26
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
ISBN
9789100143398
Mina hjältinnor : eller vad jag har lärt mig av att läsa för mycket (e-bok)

Mina hjältinnor : eller vad jag har lärt mig av att läsa för mycket E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-26

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vem skulle du helst vilja vara - Cathy Earnshaw eller Jane Eyre?

Efter en utflykt till heden där hennes favoritroman Svindlande höjder utspelar sig, börjar Samantha Ellis läsa om sin uppväxts favoritböcker. Gemensamt för dem är att de alla har en kvinnlig huvudperson som Samantha på olika sätt identifierat sig med under sin uppväxt. Lizzy Bennet (Stolthet och fördom) står inför hotet att behöva gifta sig med någon hennes familj valt åt henne - det gäller även Samantha, som kommer från en irakisk-judisk familj i London. Anne på Grönkulla är fortfarande ett föredöme med sin fantasi och skaparlust, Scarlett O'Hara lärde henne mycket om självständighet, Sylvia Plath var ett sällskap under tunga år i Cambridge, Lucy Honeychurch (Ett rum med utsikt) fick henne att våga satsa på konsten. Samantha läser Twilight och funderar över om en kvinnas alternativ verkligen är att gifta sig eller dö, hon tänker på knapplösa knull i Rädd att flyga och hon får en ny idol i Sheherazade från Tusen och en natt.

Samantha inser till sist att hon nog är en Jane ändå, snarare än en Cathy, men framför allt inser hon att hur mycket hjälp vi än får av romaner är det våra egna liv vi lever. "Det var inte bara mina hjältinnor jag läste om - jag läste berättelsen om mitt liv."

Mina hjältinnor är en varm, personlig och rolig memoar om att växa upp, att bli kvinna, att hitta sin identitet med hjälp av skönlitteraturen. Det är en bok som får en att vilja läsa om alla sina gamla favoriter, att minnas varför man tycker så mycket om att läsa, att vilja sjunka in i romaner igen och riktigt sluka dem. Att läsa den är som att ha en bokcirkel med sig själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Samantha Ellis