Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2015-12-30
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Petterson, Johan (form)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
728 g
SAB
Hc
ISBN
9789100143503

Det begravda berget

Inbunden,  Svenska, 2015-12-30
267
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vem berättar? Är det författarens far Nisse långt nere i 1950-talets folkhem, där han som förhoppningsfull klassresenär och nybliven folkskollärare funderar över sin tid och sin framtid? Eller är det Erik - gymnasieläraren i spanska - som berättar genom sina minnen av sin pappa? Eller är det Eriks efterlängtade dotter Britta-Linnea? I det fjärran 2050-talet ser hon tillbaka på sin pappas tid, som också är vår samtid.

Länken av fäder och barn, såväl fiktiva som autentiska, bildar tillsammans med biografiska dokument, citat ur media och läsefrukter en romanfantasi av flera röster och perspektiv som kastar ljus över 1900-talets samhällsutveckling. Mot den fonden tonar vår egen tid fram som ett oroande förebud, ett mönster med bäring in i den skrämmande framtid som är Britta-Linneas nu. Hon befinner sig i en tid av övervakning, digitalisering och inskränkningar av människors frihet som vi kan vara på väg emot snabbare än vi vill tro.

Det begravda berget är på så vis en akut aktuell roman - och en variationsrik meditation över en social desillusion, men också över den kärlek som bär mellan generationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det begravda berget
  2. +
  3. Begravd jätte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Begravd jätte av Kazuo Ishiguro (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Eriksson