Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
681
Utgivningsdatum
2019-08-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
230 x 160 x 50 mm
Vikt
1105 g
SAB
Gcz Lagerlöf, Selma
ISBN
9789100145149

Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf

(41 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-16
258
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

Boken ger en levande och mångsidig bild av en författare som än idag förmår sätta världen i rörelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf
 2. +
 3. Gruppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gruppen av Sigge Eklund (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant men lite väl omfångsrik...
  Gun Bergvik, 31 maj 2022

  Jodå, det är en biografi som tar upp det mesta av Selma Lagerlöfs liv, i detalj. Man får en god inblick i hur Lagerlöf tänkte och vad hon skrev i brev till människor hon hade kontakt med av olika skäl. Man får också en inblick i hur Selma L bit för bit tog sig fram till sin författargärning och hur hon kände medan hon skrev olika verk. Själv läste jag biografin efter att ha blivit nyfiken på Selma Lagerlöfs liv som författarinna, då jag hade läst originalversionen av Nils Holgerssons underbar... Läs hela recensionen

 2. O Selma!
  Eva-Lisa Ed, 10 december 2020

  Selmas historia är oerhört omväxlande och intressant.
  Jag var fångad från början till slut. A-K Palm gör det jättebra!
  Värd att läsa.

 3. Läsvärd och fascinerande
  Eva Kristina Cronsioe, 22 februari 2020

  Anna-Karin Palm har skrivit en lysande biografi över Selma Lagerlöf som både speglar hennes liv och personlighet, och författandets villkor i allmänhet och kvinnliga författares kring förra sekelskiftet i synnerhet. Det blir både ett inträngande porträtt av Selma Lagerlöf och en intressant inblick i ogifta kvinnors försök att skapa sig fria ytor och finna en kärlek som inte binder dem till underordning och ofrihet.

 4. Fakta jag vill läsa mer om
  Vincent Ikenstein, 3 januari 2020

  Upplägget passar den som redan läst in sig på den här författaren, men boken fungerar också som en teaser för den oinvigde. Intressant och spännande. Ett 'jag lägger inte ifrån mig boken förrän den är utläst' koncept.

 5. Fantastisk bok för alla beundrare av Lagerlöf
  Christian Törnros, 28 december 2019

  Precis så där detaljerad som en specialintresserad och redan inläst läsare önskar att en biografi ska vara. Författarens goda språkanvändning gör den även till en läsfröjd.

 6. Lysande
  Morse, 18 september 2019

  En lysande biografi om Sveriges i särklass största författare alla genre. Lagerlöf är en klassiker med aktualitet i alla tider. Läs och njut både biografin och Lagerlöfs verk.

 7. Ny syn på Selma Lagerlöf
  Peter Hennix, 18 september 2019

  Jag har fått ett djupare perspektiv på Selma Lagerlöf efter att ha läst Anna-Karin Palms biografi. Hon framstår nu för mig som inte bara en välskrivande och kunnig författare utan också en modig, mycket social, och varm människa.

 8. Selma Lagerlöf - en kvinna med vilja!
  Birgitta Hagberg, 17 september 2019

  Vad jag tycker

  Tycker som Kristina Sandberg skriver i Svd:s "understreckare" "en glimrande biografi" av Anna-Karin Palm om Selma Lagerlöf som författare och med mitt tillägg som människa. Anna-Karin Palms språk är dessutom bara att njuta av - ett levande och engagerat språk.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Palm