Gå inte ensam ut i natten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Helsingforskvartetten (del 4)
Utgivningsdatum
2014-12-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100149543

Gå inte ensam ut i natten E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-12-19

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    409
Visa alla 1 format & utgåvor
Gå inte ensam ut i natten är en fristående sista del i en kvartett romaner om 1900-talets Helsingfors, ett av vår tids mest fullödiga porträtt av en europeisk storstad och dess människor. Romanen börjar i ett slitet men också romantiskt färgat sextiotal, där popmusiken är en möjlig språngbräda in i framtiden för romanens huvudpersoner Jouni, Ariel och Adriana. Men framgången stannar vid en dröm, och huvudpersonerna försvinner från varandra. Jouni in i politiken, Adriana in i sinnessjukdomen och Ariel försvinner först till Stockholm och sedan helt och hållet. Långt senare, i början av åttiotalet, börjar en ung medelklasskille vid namn Frank Loman nysta i historien om de tre vännerna, inte minst för att förstå sig själv. Det blir en vindlande berättelse som går in i vår egen tid, en berättelse om drömmar om något bättre, om lojalitet och vänskap. Kjell Westö har blivit en av de mest älskade och lästa författarna i sin generation, både på finska och svenska. Hans förra roman Där vi en gång gått blev en enorm framgång och belönades med Finlandia-priset 2006. Årets berättelse
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gå inte ensam ut i natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kjell Westö är min finlandssvenska favoritförfatta
    Christina Sommer, 4 december 2018

    Jag är finlandssvensk och jag kände igen hela stämningen från tiden i Helsingfors på 60-70 talet. Och generellt är Kjell Westö en författare jag har läst och tyckt om i många år. Jag vill fortsätta med att köpa hans e-böcker i framtiden. Tack för att jag kunde betygsätta och nämna hur duktig jag tycker att denna fïorfattare är.

    Christina Sommer

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö