Vådan av att vara Skrake (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Helsingforskvartetten (del 2)
Utgivningsdatum
2015-02-02
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100149581

Vådan av att vara Skrake E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-02-02

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vådan av att vara Skrake tar avstamp 1952 - ett märkesår i Finlands historia - då det var olympiad i Helsingfors, Coca-cola lanserades i landet och Miss Finland blev även Miss Universum. Den unge Werner Skrake, som tillbringat ett läsår i USA får äran att köra en av Coca-cola bilarna på lanseringsdagen, men skaffar sig och sin familj evig vanära genom att köra av vägen och krossa hela sin last, något som återges på bild såväl i Hufvudstadsbladet som Helsingin Sanomat. Werners son Wiktor Juri Ansgar, döpt efter kosmonauten Gagarin, får decennier senare fortfarande kommentarer om händelsen. Berättelsen om släkten Skrake sträcker sig både framåt och bakåt i tiden. Från inbördeskrigets Österbotten till de sista kapitlen där vi får följa Wiktors väg från förort till centrum i nutidens Helsingfors. Och jakten på de stora silverfärgade havsöringarna i skärgården utanför Råberga där Werner och Wiktor bor blir en bild för det undflyende mysteriet i livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vådan av att vara Skrake. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Långdragen

    Mycket långdragen. Handlade mycket om att fiska och kasta slägga. I och för sig var det intressanta personer inblandade, men det var mycket hopp i tiden och många upprepningar vilket gjorde att man tröttnade. Men jag läste ut den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö