Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2015-08-31
Upplaga
1
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Schulman, Moa (form)
Dimensioner
210 x 132 x 30 mm
Vikt
428 g
SAB
Hc
ISBN
9789100151041
Allt jag inte minns (inbunden)

Allt jag inte minns

(77 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-31
252
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor

Augustpriset - Årets svenska skönlitterära bok 2015"Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar."

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?
Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.

Nominerad till Augustpriset 2015.
Nominerad till Svenska Dagbladets litteraturpris 2015.

"Bokjäveln är ett mästerverk."
Patrik Lundberg, Aftonbladet

"Allt jag inte minns" är en brusande vacker berättelse
om sorg, inte bara över alla våra förlorade människor,
utan om en sorg så stor och obegriplig att den omfattar
allt runtomkring oss, ja hela jävla samtiden."
ANNINA RABE, EXPRESSEN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt jag inte minns
 2. +
 3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Jonas Hassen Khemiri (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Allt jag inte minns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Min absoluta favorit!
  Magdalena, 17 november 2020

  Älskar denna bok! Läst om den tre gånger och får inte nog. Skriven på ett sätt som får läsaren att fundera och känna som aldrig förr. Jonas har förmågan att sätta ord på saker så att saker och ting bara faller på plats.

 2. Intressant och utmanande

  Att läsa "Allt jag inte minns" är som att kliva ner i en fors och försöka få tag på någonting på botten utan att lyckas. Berättelsen om huvudkaraktären Samuel börjar inte, slutar inte, den är. Trots att fler fragment stiger till ytan ju längre in i boken man kommer, infinner sig aldrig helheten. Jag uppfattar att författaren medvetet undanhåller läsaren möjligheten att få en beskrivning av Samuel serverad, kanske för att illustrera att det inte går att besvara frågan om vem en person är. När ... Läs hela recensionen

 3. Allt jag inte minns
  Kerstin Z, 19 december 2017

  Nej, inte det bästa jag har läst. Lite knepig, ingen bok jag läste i ett svep. Kan det vara en generationsfråga?

 4. Flerdimensionell
  Majken, 11 april 2017

  En bok som sitter kvar i tankarna flera dagar efter sista sidan. Vi får följa olika personer och deras minne av vad som leder fram till katastrofen och hur olika men ändå lika vi kan se på saker. Genialisk.

 5. Mina tankar!
  Charlotta Nyström, 22 januari 2016

  Svår och rörig, fick inte grepp om personer och deras relationer till
  varandra förrän i slutet av boken.
  Har läst andra böcker av samme författare och tyckt mycket bra om dem särskilt "Ett öga rött".
  Mvh Charlotta

 6. Läsvärd
  Björn Franzén, 14 januari 2016

  Vackert skriven, lite rörig stundtals men jag skulle ändå rekommendera den. Ser fram emot Jonas nästa bok. 4/5 får den av mig.

 7. Egentligen Ingen stjärna.
  Eva Segell, 12 januari 2016

  Jag tyckte inte om den. Rörigt med tre olika berättarjag som kommer huller om buller utan att man vet vem som talar för tillfället. Fick lägga mycket tid på omläsningar för att försöka lista ut vem som för tillfället förde ordet. Känns krystat, manierat. "Århundradets kärlekssaga" eller vad det stod, hade jag svårt att förmärka bland alla dessa vilsna navelskådande ungdomar.
  Mitt betyg är: minus två (inte stjärnor).

 8. Ljuvligt språk
  Hans Jacobsson, 9 december 2015

  Vackert språk men berättaren växlar person hela tiden. Svårt att hålla reda på vem som berättar. Men den är klart läsvärd.

 9. Min sorts bok
  Kerstin Ekendahl, 30 november 2015

  Den här boken fängslar mig från första sidan. En utmaning i och med att man får skärpa sig för att förstå vem som minns, eftersom olika röster blandas i texten. Gestaltningar, miljöer, konversationer, allt känns genuint. Skildringen av 'mormor' är ömsint och vacker. Vänskapen mellan de olika personerna likaså, den skildras på ett sätt som känns igen. Kärleksdrabbningen eller hellre förälskelseperioden som totaldrabbar framkallar bekanta leenden under läsningen. Boken har många 'vikhörn' och jag kommer med glädje ta den till mig igen.

 10. Bra - mycket annorlunda
  Dordi Svendsen Rasmusson, 24 november 2015

  I början svårt att hänga med vem som interjuvas eftersom det hela tiden byts. Men man vänjer sig vid tekniken och boken är bra men mycket annorlunda.

 11. Annorlunda och bra
  Lena , 13 november 2015

  En mycket annorlunda och mycket bra bok. Får mig att reflektera över hur olika människor både uppfattar och minns händelser.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Jonas Hassen Khemiri