Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1064
Utgivningsdatum
2016-04-19
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
230 x 170 x 70 mm
Vikt
1976 g
ISBN
9789100151522
Svensk poesi (inbunden)

Svensk poesi

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-19
428
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensk poesi Kan levereras innan julafton
Svensk poesi innefattar närmare 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men antologin bjuder också på mycket nytt. Redaktörerna, Daniel Möller och Niklas Schiöler, har gjort fynd i forskningsbibliotekens handskriftssamlingar och de har prioriterat lite annorlunda än vad man har gjort i tidigare antologier. De har givit ett markant ökat utrymme för kvinnliga poeter och för finlandssvenska diktare. Dessutom följer de den svenska poesin in i vår direkta samtid med ett rikligt urval från 2000-talet. Dikterna presenteras i sin ursprungliga språkdräkt och i vetenskapligt grundade versioner. Det betyder att texterna inte bara visar hur diktkonsten utvecklats, utan även hur svenska språket har förändrats genom århundradena. Svensk poesi är en vackert formgiven bok med dikter som är historiskt betydelsefulla och ständigt aktuella, konstnärligt högtstående och existentiellt angelägna, och som i sin mångfald av uttryck uppenbarar poesins gränslösa möjligheter. Svensk poesi kommer att bli oumbärlig för litteraturstudenter, en efterlängtad present på högtidsdagar och omistlig läsning för alla som intresserar sig för den svenskspråkiga poesins väldiga rikedom.Vinnare av Svensk bokkonst 2016: "En rygg av klot, med tryckta ränder som lervarv i litteraturhistorien, utmärker denna till det yttre diskreta tegelsten. Inlagan rymmer roliga detaljer i innehållsförteckning, paginor och symboler. Tre märkband och tryck i tvåfärg gör det lätt att orientera sig även i register och på tätt tryckta sidor. Fina faksimilsidor ur originalböckerna. En bok som kommer att leva länge."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svensk poesi
 2. +
 3. Skriva poesi : om diktandets hantverk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva poesi : om diktandets hantverk av Mats Söderlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Svensk poesi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk samling
  Magnus Borg, 29 december 2019

  Svenska dikter från för jättelängesen till nutid. Ett måste i varje bokhylla. Detta är inte en bok att sträckläsa detta är en bok att bläddra i och läsa när andan faller på.

 2. Det viktigaste standardverket om svensk dikt
  Emile Berdine, 23 juni 2017

  Ett fint, modernt och representativt urval av svensk diktning genom tiderna. För tung för soffbordet och definitivt obekväm i sängen - men har sin givna plats i alla poesiälskares bokhylla!

 3. Urval
  Björn Johansson, 7 oktober 2016

  Ett samlingsverk av den här kalibern kan aldrig bli komplett, alltid kommer någon kär strof att saknas. Alltid kommer någon poet att vara glömd. Med det sagt imponeras jag över samlingen som inte bara bjuder på välkända klassiker utan även öppnar ögonen för nya mästare.

 4. Svensk poesi
  Margareta Björkman, 22 juni 2016

  Ett fantastiskt bokprojekt som man knappast väntat sig i våra digitala tider. Här får gamla och unga (viktigt) tillgång till en poesiskatt som riskerade att glömmas bort i det digitala bruset.

 5. Ett måste i varje bildat Lundahem (citat)
  Bodil Stache, 6 juni 2016

  Visste att jag ville ha den, köpte ett ex som min dotter genast lade beslag på, fick köpa ytterligare ett ex.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna