Sarajevo : minnen från en belägring (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2020-05-19
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
213 x 134 x 22 mm
Vikt
325 g
SAB
Lz Selimovic, Jasenko
ISBN
9789100153915
Sarajevo : minnen från en belägring (inbunden)

Sarajevo : minnen från en belägring

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-19
249
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"För det är förnedring man vill åt. Inte mördande. Hade mördande varit målet skulle många fler av oss redan varit begravna. Man vill istället få oss att krypa, se löjliga ut, skrika på hjälp när vi ska försöka hjälpa den kvinna som krypskytten skjutit. Det är en utstuderad form av förnedring. Den har sitt syfte. När man fått oss att krympa av rädslan då kommer vi acceptera alla politiska lösningar. Och inte bara lösningar, vi kommer att acceptera allt."

1992. Sarajevo är belägrat. Medan världen tittar på terroriserar bosnienserbiska armén staden med artillerield och prickskytte; en utdragen och utstuderad tortyr som ska resultera i över 13950 döda, 56000 sårade och ett ofattbart lidande som pågår i 1425 dagar. Jasenko Selimovic var en av dem som lyckades fly belägringen som nästan halverade stadens befolkning. Hans berättelse är ett skakande vittnesmål från ett krig som än idag är ett öppet sår i Europa, från en belägring som aldrig upphör för dem som tvingades uthärda den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarajevo : minnen från en belägring
 2. +
 3. Fienden : Sveriges relation till Ryssland från vikingatiden till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fienden : Sveriges relation till Ryssland från ... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sarajevo : minnen från en belägring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ung kärlek i krigets inferno
  Estera Cardozo-Hacohen, 10 november 2020

  En sann kärlekshistoria från krigets helvete i det belägrade Sarajevo. Spännande som en Netflix-serie. Gastkramande, plågsam och rörande. Rekommenderas varmt.

 2. Fantastisk bok
  Sabina, 19 oktober 2020

  Jasenko beskriver på sådant sätt att man verkligen kan känna med dessa människor i Sarajevo under kriget. Skapar bättre förståelse kring hela situationen och på enkelt sätt beskriver (o)mänskligheten i kriget och olika relationer. Man får även läsa mellan raderna men syftet är uppnått. Varmt rekommenderar!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jasenko Selimovic