Till häst genom Västerbotten (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2015-08-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Enmark, Frans (form) / Berge, Elin (foto)
Dimensioner
240 x 175 x 20 mm
Vikt
758 g
SAB
Nccg.07
ISBN
9789100157395

Till häst genom Västerbotten

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-08-21
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fotograf: Elin Berge.I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntligt berättarskatt. Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit - den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände. Mycket nöje!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till häst genom Västerbotten
 2. +
 3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till häst genom Västerbotten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tokig historia
  Claudia, 13 januari 2019

  Jag gick in med föreställningen att det var en helt sann story om när Sven och Olof ifrån P3 "Mammas nya kille" rider genom Västerbotten till häst. Så det tog ett tag innan jag fattade hur skruvad och knäpp hela storyn och berättelserna var. Jag skrattade högt flera gånger. Men det var ändå ingen bok jag kände ett sug att läsa varje dag. Den passar som ströläsning. Jag blev väldigt nyfiken på hur mycket som var sant i boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Fem vintrar och en sommar : diagnoserna i mitt liv

  Olof Wretling

  Den här ljudboken är en bearbetning och nyinläsning av Olof Wretlings Sommar & Vinter i Sveriges Radio P1. Olof Wretling är landets mest önskade vintervärd och har röstats fram inte mindre än åtta gånger. Hans unika berättarton, med en blandning a...