Sista brevet till Sverige (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Romanen om utvandrarna (del 4)
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2016-02-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Holmberg, Karin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
413 g
SAB
Hc
ISBN
9789100159948

Sista brevet till Sverige

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2016-02-10
142
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
I Sista brevet till Sverige avslutar Vilhelm Moberg Utvandrarserien, lika storslaget som han inledde den. Karl Oskar och Kristina är gamla, deras liv börjar ta slut, och de kan se tillbaka på ett hårt men också lyckligt liv tillsammans. Ett liv som på många sätt har blivit bättre för dem och deras familj.

Vilhelm Moberg skrev sig rakt in i den svenska folksjälen med sitt Utvandrarepos. Sista brevet till Sverige gavs ut första gången 1959 och har lästs och älskats allt sedan dess. Serien har också levt vidare genom både Jan Troells rosade filmer och Björn Ulvaeus och Benny Anderssons hyllade musikal "Kristina från Duvemåla". Utvandrarserien är en tidlös kärlekshistoria kantad av hungersnöd, drömmar och längtan.

Omslagen till de fyra böckerna är formgivna och broderade av brodösen Karin Holmberg. Med de skickligt gjorda omslagen blåser hon liv i traditionell svensk hantverkstradition från Kristinas och Karl Oskars dagar. Genom omslagen får vi följa deras resa från fattiga Sverige med få glädjeämnen och färger till ett rikare och bättre liv i USA. Ju längre serien fortskrider och ju bättre vi lär känna personerna, desto mer detaljerade blir också omslagen. Linneaslingan, som finns på baksidan på alla böckerna, visar på den ständiga längtan tillbaka till Sverige och hembygden. Läs mer om hur detta omslag skapades på http://www.karinholmberg.se/2013/01/ett-trad-blir-till.html.

Med nyskrivet förord av Jens Liljestrand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista brevet till Sverige
  2. +
  3. Utvandrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvandrarna av Vilhelm Moberg (pocket).

Köp båda 2 för 231 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sista brevet till Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sträckläsning
    Engelbrecht (Västerås), 7 oktober 2016

    Efter nio månader är utvandrarserien avklarad. En ständigt aktuell bok som är genialt skriven. Författaren har gjort ett utsökt jobb, både rent faktamässigt och visuellt om att kunna föreställa sig olika sorters situationer. Väldigt bra upplägg på berättelsen som går att berättas om och om igen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vilhelm Moberg