Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2016-09-23
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 33 mm
Vikt
610 g
SAB
Hc
ISBN
9789100161415
Kan man dö två gånger? (inbunden)

Kan man dö två gånger?

(266 röster)  |  Läs 27 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-23
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle.
Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han lägger kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan man dö två gånger?
 2. +
 3. Bombmakaren och hans kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bombmakaren och hans kvinna av Leif G W Persson (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 27 recensioner av Kan man dö två gånger?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Leif GW Persson ett gediget och bra skildring!
  L-G Esson, 2 mars 2018

  Det finns alltid en lösning för Bäckström "krångla inte till det" som han sa L-M Johansson.
  Du GW är alltid läsvärd och en av mina absoluta favoriter bland författare.

 2. Harmlös
  Lars Törnqvist, 5 september 2017

  Som vanligt somnar man gott och med ett leende på läpparna till kriminalkommissarie Bäckströms bravader. Och händelseförloppet känns trovärdigt och lagom invecklat och är i singelversion.

 3. -JÄTTEBRA som vanligt dessa G.W. Persson-deckare!

  Fantastiskt att Leif G.W. Persson ALLTID är lika läsvärd - han är min absoluta favorit bland författare -
  ALLA hans böcker är helt enkelt unikt underbara - roliga, spännande och så lättlästa och man längtar
  efter att få lägga sig i sängen på kvällarna och bara läsa och läsa och man får panik då boken närmar sig sitt slut - skriv FORTARE Leif - jag vill bara ha mera av samma material!

 4. Härliga Bäckström
  Ztina Varg, 9 maj 2017

  Retar mig på att min tid inte räcker till att sträckläsa boken,vill inte lägga den ifrån mig. Nu när den är färdigläst väntar jag på nästa bok av GW.

 5. Kan man dö två gånger?
  Rolf Berg, 28 mars 2017

  En GW som håller den nivå som man har rätt att ställa. Jag uppskattar språket i historien och på det sätt som han framställer Kommisarie Bäckström denna gång. Mysfaktorn är hög när man konsumerar denna historia.

 6. En Evert Bäckströmmare i sedvanligt god klass.
  Bengt Nilsson, 12 januari 2017

  En bra bok, Bäckström och hans kolleger är i högform. Infallsvinkeln är lite udda, grabben som hittar ett kranium ute i naturen. Alla som gillar L G W Ps tidigare alster bör skaffa den.

 7. En av GWs bättre
  Nils Eklund, 11 januari 2017

  Bäckström har utvecklats, han har av författaren fått lite av Lars-Martin Johanssons arv. "Krångla inte till det" - Bäckström är klockren på att man inte kan dö två gånger, det finns en lösning. Jag var positiv till förra årets bok om bombmakaren - bl.a. för att Bäckström inte var med. Jag längtade dock efter Bo Jarnebring. Det gör jag fortfarande. Och jag har alltså ändrat mig om Bäckström. Hans självkänsla känns plötsligt naturligare. Jag tycker också porträttet av Annika Carlsson är riktig... Läs hela recensionen

 8. Slopa spriten!
  Lars Gustavsson, 5 januari 2017

  Som vanligt med Leif GW en spännande och komplicerad intrig, som byggs upp från hans kunskaper inom brott och kriminologi. Språket är lättläst och boken har flyt trots många utvikningar i sidospår. De mest tröttande av dessa är de otaliga beskrivningar i sprit och mat, med inmundigande som skulle däcka de flesta normala människor. Detta hade kunnat bespara oss ett femtiotal tröttande sidor.
  Men som sagt ändå en läsvärd deckare med flyt. Författaren är en skicklig skriv-hantverkare.

 9. Julklapp
  gunwor wessberg, 4 januari 2017

  Maken, som är en inbiten läsare av olika sorters böcker, älskar Leif G W läser den just nu och kommenterar ofta hur bra han tycker boken är! Jag hör också ofta honom skratta när han läser 😄

 10. Intressanta mordgåtor
  Monica Stenfall, 8 december 2016

  Har läst nästan alla GW Perssons böcker där Bäckström är med, en rollfigur att hatälska.
  Jag bevakar alltid om han har någon ny bok på gång. Brukar invänta pocketversionen men hade inte tålamod att invänta den denna gång.

 11. Tomgång
  Justine13, 26 november 2016

  Leif Gw är så sönderkramad att ingen tycks läsa hans böcker som man normalt läser böcker. Recensenterna struntar i om boken hackar, går på tomgång och helt saknar spänning, som den här. Man refererar då istället till andra böcker han skrivit. Och som var bra. GW är GW och nåde den som är kritisk. .Till och med Lotta Olsson på Bonniers DN bryr sig inte om att det är hennes ägare som ger ut den. Som tidigare alltid varit bruklig låter man någon utomstående recensera. Icke. Hon kastar all anst... Läs hela recensionen

 12. Gammal skåpmat
  Bror Roland Karlsson, 9 november 2016

  Detta är den 4:e boken jag läst av G.W. Tyvärr anser jag att karaktärerna i boken känns förlegade även om trilogin var hyfsad.
  Detta var troligtvis den sista boken jag läst av G.W om han inte kommer med något nytt tema

 13. Bäckström i sitt esse
  Kenneth Österberg, 1 november 2016

  Mycket bra och trovärdig historia. Bäckström är i sitt esse. Hans antydningar att han kanske är smått religiös är helt formidabel. Mycket svårt att hålla sig för skratt!

 14. GW:s bästa - hittills
  Roger GW, 30 oktober 2016

  En bok utan svackor. Äntligen har GW haft flytet i skrivandet från rad 1 till slutet. Boken är en underbar roman med såväl Bäckströmiana som mycket god kriminalbeskrivning. Tack vare GW:s humor går det att njuta av alla överdrifter och skrönor. Mer sånt!!!

 15. Lysande
  Elisabeth Grerot, 29 oktober 2016

  Som vanligt är GW Persson fullkomligt lysande! Han är, till skillnad från många deckarförfattare, insatt i sakfrågor och hur rättsväsendet fungerar. Jag, som f.d. domare, slipper bli frustrerad över felaktigheter. Jag kan varmt rekommendera boken.

 16. GW
  Syster M, 26 oktober 2016

  Lätt läst, bladvändare. Fascineras av tvisterna & personerna. Hur GW lyckas få ihop historien och personerna. Bästa boken av GW. Ser fram emot nästa bok

 17. Delvis underhållande
  bengt andersson, 25 oktober 2016

  Detta är en lättläst och i långa stycken en underhållande bok. Jag har dock läst betydligt bättre alster av Leif GW.
  Språket är fyndigt och lätt att känna igen från författarens sätt att tala. Intrigen har sina poänger. I mitt tycke finns det dock onödigt mycket sexualia med i berättelsen.
  Jag kan rekommendera boken för läsning om man som läsare vill ha lättsmält underhållning.

  Bengt Andersson
  Partille

 18. Kan man dö två gånger.
  Reidar Junter, 21 oktober 2016

  Som vanligt en fantastisk bok av Leif G W Persson. Har läst alla hans böcker med mycket stort nöje.
  Alla vänner och bekanta har lånat och läst boken. Ingen missnöjd.

 19. Man kan dö flera gånger.....
  Sven-Erik Hult, 19 oktober 2016

  Bra historia och härligt språk! Spännande. Mycket läsvärd. Hur får GW ihop storyn? Går inte att lägga ifrån sig boken. Man vill sträckläs den. Nu väntar jag bara på nästa bok.

 20. Aldrig tråkigt med "GW"
  Anders Bergsten, 14 oktober 2016

  Jag har läst alla Leif GW Perssons böcker och den senaste romanen, "Kan man dö två gånger?", är underhållande och lättillgänglig, men tillhör inte de bästa av honom.

  Tonen, humorn, den lättflytande stilen och den fina språkbehandlingen är omisskännligt "GW". Personporträtten är snabba och ibland skissartade, ofta karikerade. Handlingen förs effektivt framåt genom dialogerna. En sådan här roman måste vara lätt att omvandla till ett filmmanus.

  Mot slutet av boken går det und... Läs hela recensionen

 21. Förväntan uppfylld!
  Lovisa, 11 oktober 2016

  Känner att jag kommer mer inpå denne spännande och vise man och då tänker jag naturligtvis på författaren Leif G W Persson.Vad beträffar innehållet i boken finns bara en sak att skriva, bra!

 22. Han gör det igen
  Jihed, 10 oktober 2016

  På ett genomgående roande sätt skildrar GW ett spännande mordfall samtidigt som han löpande ger intressanta små tjuvnyp åt olika personer och förhållanden i vårt samhälle.

 23. LeiF GW, en säker underhållare
  Carl-Johan Ström, 6 oktober 2016

  Tycker om att läsa Leif GW och koppla av med hans böcker. Med karaktären Evert Bäckström sätter han ord på oss gubbars behov att ibland betrakta vår omvärld med cynisk humor. En skön motvikt till alla kulturarbetare som kanske tar sina kall på för stort allvar. Leif GW fångar ju också vår samtid på ett för mig lättsamt sätt. Har tidigare med nöje läst hans böcker som gett liv åt fantasin rörande dramatiska händelser i Sverige. Denna senaste bok "Kan man dö två gånger?" gav mig främst ett anta... Läs hela recensionen

 24. Bäckström i gammal god form.
  Lars Norling, 5 oktober 2016

  Skönt att den gamle Bäckström är tillbaka och basar för ett gediget polisarbete, bland annat. Ibland märks det kanske att även GW blivit äldre och kanske drömmer om den gyllne tid som varit. Men vad gör det. Det är stor underhållning.

 25. Lei GW P
  Inga-Lill Öhman, 5 oktober 2016

  Alltid bra skrivet, underhållande och intelligent, Jag njuter av att läsa hans böcker,
  (och hans övriga medverkan i TV och media)

 26. Leif GW Persson tillbaka i gammal god form!
  Torbjörn Ljunggren, 5 oktober 2016

  Det märks att Leif GW Persson trivs i miljöerna där Evert Bäckström med kollegor huserar.
  Evert Bäckström är sig lik och samtidigt osannolik i sin roll som mordutredare, den främste enligt egen utsago.
  Redan efter 60-talet sidor har boken generat så många skratt att den redan har betalat sig. Resten är en ren njutning.

 27. Den var riktigt bra!
  Anders , 30 september 2016

  Förra boken var en lätt besvikelse. Den här betydligt bättre. Handlingen "hängde ihop" på ett sätt som förra boken inte gjorde. Saknar GW traditionella ironier och sarkasmer. De var få.

  Anders

Visa alla 27 recensioner

Fler böcker av Leif G W Persson