Samlade dikter (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100165772
Samlade dikter (e-bok)

Samlade dikter E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2015-12-01
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I denna samlingssvolym finns dikter från de sju diktsamlingar Nils Ferlin gav ut. I sin diktvärld rörde han sig ofta kring teman som närhet och relationer, döden, livsåskådningsfrågor och människans otillräcklighet och utsatthet. Hans dikter ger uttryck för en stark humanism och sympati för de som har det sämst ställt i samhället. Bland hans mest kända dikter finns Infall ("Man dansar däruppe ... Då slår det mig plötsligt att taket, mitt tak, är en annans golv."), Du har tappat ditt ord (Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet. Så sitter du åter på handlarens trapp och gråter så övergivet.) och På källaren Fimmelstången satt Lasse Lucidor.

Omslag med inspiration från äldre tiders tapeter

Omslagen till detta klassikersläpp är skapade av formgivaren Sara Acedo med inspiration från gamla originaltapeter. Tanken är att tapeterna på ett lekfullt sätt ska knyta an till diktarna på olika sätt - tidsmässigt eller stilmässigt. Men framför allt tycker vi att det är vackra mönster som är värda att lyftas fram ur gömmorna. Omslaget till Nils Ferlins Samlade dikter pryds av en stilren och grafisk tapet med nästan handdragna linjer och mönster. Tapeten togs fram på 1950-talet och det är också nu fondväggen föds.

Till vår hjälp för att botanisera i detta kulturarv har vi haft Mats Qwarfordt på familjeföretaget Handtryckta Tapeter, beläget i en gammal fångvaktarbostad på Långholmen i Stockholm. Handtryckta Tapeter sitter på ett unikt lager av originaltapeter från 1900-talets skiftande stilar. I över 30 år har de rekonstruerat och nytryckt historiska tapeter, till hembygdsgårdar och slott, torp och herrgårdar, lägenheter och muséer i hela norden.

Med förord av Jenny Westerström.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Ferlin

  • Gick jag allena, en körsvit om Nils Ferlin

    Nils Ferlin

    Nyskrivna tonsättningar för blandad kör (SATB) till elva av Nils Ferlins dikter. Musiken varvas med en dialog mellan Nils och hans yngre syster Ruth Hladisch, som stod poeten mycket nära. Den handlar om uppväxten i Filipstad, skådespeleriet, åren ...