Djurdoktorn : roman i femtiotre tablåer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-11-08
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100166243

Djurdoktorn : roman i femtiotre tablåer E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-11-08

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Djurdoktorn är en roman som utspelar sig under åren 1988-89. Den handlar om Evy Beck, en 53-årig arbetslös veterinär, som får till uppgift att ta hand om de tiotusentals försöksdjuren vid Alfred Nobels Mediko-kirurgiska institut i Stockholm.

Evy Beck är en varm, intelligent och ambitiös kvinna. Hon startar en kartläggning över hur forskarna tar hand om djuren. Hennes uppgift är att se till att alla djur är i bästa trim inför experimenten, men så småningom råkar hon in i en moralisk konflikt. Forskarna ser djuren främst som levande förbrukningsvara. Evy Beck däremot ser djuren som liv. Djuren har rätt till omvårdnad för sin egen skull - inte bara i egenskap av lönsamma forskningsobjekt.

Till slut tvingas hon till uppror. Hon vägrar att delta i vad hon uppfattar som en omoralisk hantering. Men makthavarna försöker genom skickliga manipulationer och fagra löften bryta ner hennes motstånd och få henne anpassad.

Djurdoktorn gavs för första gången ut 1973 och är en rundmålning av Stockholm, en huvudstad på den ekonomiska och moraliska bankruttens rand, i en nära framtid - 1980-talet. Boken är en lysande satir i samma anda som Jersilds berömda bok Grisjakten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av P C Jersild