Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
645
Utgivningsdatum
2019-01-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 45 mm
Vikt
843 g
SAB
Ijz Roman, Johan Helmich
ISBN
9789100168322
Likt ett skeleton : Johan Helmich Roman - hans liv (kartonnage)

Likt ett skeleton : Johan Helmich Roman - hans liv

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-01-18
289
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Aftonbladet:

" Barockt bra, Brunner. Claes Wahlin läser en storartad biografi om frihetstidens främste musiker: Johan Helmich Roman"
" Likt ett skeleton är inget mindre än en kulturgärning. Brunners kunskaper om tiden, som han fyllt på vartefter med sina böcker om 1700-talets Karl XII, Bellman, Anckarström och Swedenborg, imponerar och framställs med skärpa och karg elegans."

Norrländska Socialdemokraten:
" Det är lika bra att slå fast det med en gång: Ernst Brunners biografi över Johan Helmich Roman är ett mästerverk på alla sätt och vis."

Svenska Dagbladet:
" Det är som om den filosofiske virtuosen vädjar till oss efterkommande om att bli uppskattad som den reformator av den svenska musiken han faktiskt var. Ernst Brunner ser till att hans talan äntligen blir förd."

Expressen: " Ett beundransvärt pussel har Ernst Brunner lagt åt oss, där även läsaren inbjuds att leta efter eventuellt saknade bitar och foga samman hemliga mönster."

Likt ett skeleton" är den första historiska biografin om Johan Helmich Roman, Sveriges ende store aktör på 1700-talets europeiska musikscener. Sju år gammal visades han fram vid hovet som musikaliskt underbarn. Efter sin död föll han i glömska. Bildporträtt saknas helt och personbeskrivningarna begränsas till en försvunnen självbiografi. Med stor forskarmöda levandegör Ernst Brunner tonsättaren och människan Roman, liksom hans samtid, den mest omvälvande i Sveriges historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Likt ett skeleton : Johan Helmich Roman - hans liv
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Likt ett skeleton : Johan Helmich Roman - hans liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För lite om musiken
  Peter Appelros, 25 juni 2019

  Om Johan Helmich Romans liv finns begränsad dokumentation. Brunner fyller här ut luckorna genom att berätta om detaljer, människor, miljöer och händelser som rör sig kring Roman. Om detta är ett koncept som tilltalar en presumtiv läsare, så finns det mycket att hämta i denna bok som är på över 600 sidor. Men om man förväntar sig en bok som i någon mån handlar om Romans musik, så lär man bli besviken.

  I bokens första mening hävdar författaren att "Roman är Sveriges främste tonsättare... Läs hela recensionen

 2. Ett litterärt storverk om J H Roman.
  Inkeri 86, 23 maj 2019

  Ernst Brunner har författat en storverk om den svenska musikhistoriens gigant Johan Helmich Roman. Ett språk som lyfter, som förgyller och som koncentrerar - Romans liv kommer mycket nära oss, som i ett dagsaktuellt reportage, med alla gnistrande, färgrika och blänkande detaljer.

  Brunner har dessutom dykt djupt ner i arkiven och hittat spåren av Roman över den europeiska kontinenten. Bl a imponerade stort på mig att han hittat Johan Helmich ombord på fruktbåten mellan Neapel och Rom!... Läs hela recensionen

 3. Lyssna på Drottningholmsmusik när du läser boken!
  Mats Åke Redlund, 1 april 2019

  Intressant personarkeologi om Johan Helmich Roman, född 1694 en av mina favoritkompositörer. Roman brukar ofta kallas den svenska musikens fader - Brunner är läsvärd

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ernst Brunner