Ännu ett liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2017-02-24
Förlag
Albert Bonniers förlag
Medarbetare
Trollbäck, Henning (form)
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
241 g
SAB
Hc
ISBN
9789100170387
Ännu ett liv (inbunden)

Ännu ett liv

(28 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-02-24
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Theodor Kallifatides känner krafterna sina och bestämmer sig för att det är dags att sluta skriva. Han gör sig av med arbetsrummet dit han gått varje morgon i decennier - och blir alldeles vilsen. Kan han verkligen sluta skriva? Osäkert. Men kan han skriva? Det blir också allt svårare. Tills förlösningen kommer från alldeles oväntat håll.

Den dagen när jag kom hem satte jag mig framför datorn och skrev en mening som surrade i huvudet på mig som en hästfluga. Jag har faktiskt glömt vad det var, men det kändes nödvändigt att göra något med den. Det var en stor lättnad, som om min stumhets troll hade förbarmat sig över mig.

Ännu ett liv är det som växer fram när han hittat tillbaka till skrivandet igen. Det är en njutbar, lätt och filosofisk skrift om minnet och språket, kärleken och tidens gång. Ja, om själva livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ännu ett liv
 2. +
 3. Kärlek och främlingskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides (pocket).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ännu ett liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. "Ännu ett liv" En personlig betraktelse.

  Boken "Ännu ett liv" rör sig mellan nutid och det förflutna i Theodor Kallifatides skiftande liv. Den handlar också om förändringar i stort och smått, och om människors mentalitet i både Sverige och Grekland under senare delen av 1900-talet och framåt. Hans reflektioner och kopplingar till filosofiska tankespår och värderingar gav mig också mycket att tänka på och bidrog till att fördjupa mina perspektiv, både på mig själv och min samtid.
  En annan fråga som återkommer i texten är hur h... Läs hela recensionen

 2. Årets läsupplevelse
  PA, 9 september 2020

  En bok som träffade rakt in i både hjärta och hjärna.
  En känslighet för språkets valörer. En underfundighet i formuleringar. En hudlös närvaro. En självdistanserad humor. Filosofi i praktiken. Djup mänsklighet.

 3. Vacker Presentbok
  eva barck, 18 april 2017

  Alltid trevligt att läsa Kallifatides. Denna bok var kort ock koncis. Man längtade tillbaka till den och ville läsa vidare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Theodor Kallifatides