Ett litet liv (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
732
Utgivningsdatum
2017-03-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
A little life
Dimensioner
246 x 175 x 40 mm
Vikt
620 g
SAB
Hce
ISBN
9789100172152
Ett litet liv (storpocket)

Ett litet liv

(43 röster)  |  Läs 10 recensioner
Storpocket Svenska, 2017-03-10
145
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen - djupt gripande, skoningslös och oförglömlig. Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude - Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast. Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

En av årets bästa böcker enligtThe New York Times * The Washington Post * The Wall Street Journal * NPR * Vanity Fair * Vogue * Minneapolis Star Tribune * St. Louis Post-Dispatch * The Guardian * O, The Oprah Magazine * Slate * Newsday * Buzzfeed * The Economist * Newsweek * People * Kansas City Star * Shelf Awareness * Time Out New York * Huffington Post * Book Riot * Refinery29 * Bookpage * Publishers Weekly * KirkusVinnare av THE KIRKUS PRIZE, nominerad till MAN BOOKER PRIZE och NATIONAL BOOK AWARD

Nominerad till Årets bok 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett litet liv
 2. +
 3. Paradiset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradiset av Abdulrazak Gurnah (häftad).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Ett litet liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den råa verkligheten om utsatta för sexualbrott
  Helena Bjuhr, 2 november 2020

  Jag väjde undan denna tjocka bok, ett bra tag. Så kom tillfället på semesterresa, att pröva att dyka in i den. Jag har inte varit med om att en bok, skriven i ett feberhett språk, som utan granskning, i ett enda flöde, har greppat tag om mig och fått mig att fortsätta, fortsätta, fortsätta, som jag gjorde när jag läste den. Boken är rå. Utan omskrivningar får vi ta del av vad som händer med ett barn som blir utsatt för upprepade sexuella övergrepp. Utan omskrivningar får jag som läsare en för... Läs hela recensionen

 2. Bladvändare
  mube, 7 mars 2019

  Bra skriven och en riktig bladvändare man måste få veta vad som hände honom i barndomen. Smart uppbyggd med att bara berätta små glimtar då och då En riktigt bra bok.

 3. En fantastisk bok
  Gunilla , 15 augusti 2018

  Efter en "seg start" omvandlades boken till en fantastisk upplevelse som man när boken tar slut efter ca 750 sidor hade svårt att slitas från.

 4. Otrolig bok!
  Ewa Anglart, 25 april 2018

  En fantastisk bok , mycket rörande. Jätte bra skriven. Gråtit havet av tårar. Var tvungen att göra paus flera ggr på slutet pga att det gjorde ont i hjärtat och själen. Det bästa boken som jag har läst på länge.

 5. Ett litet liv
  Monica Karlsson, 17 januari 2018

  En grupp män fortsätter en djup varaktig gemenskap efter avslutat college. Bokens handling kretsar mestadels kring gåtfulla Jude, en av dem. Han bär på en oerhörd smärta både fysiskt och psykiskt och avslöjar inget om sitt tidigare liv. Han bär alltid långärmat och använder käpp. Han skär sig. Hans kropp och själ är så insnärjd i det förgångna att han inte kan leva ett fullvärdigt liv, trots att han är en framgångsrik advokat och har vänner som ställer upp. Här finns också en mycket fin besk... Läs hela recensionen

 6. Oförglömlig
  Malin , 9 november 2017

  Vilken bok! Jag blir avundsjuk på de som ännu inte läst den, att de har en läsupplevelse framför sig. Lite trögt de första 100 sidorna när alla vännerna presenteras var för sig, men det har man stor behållning av sen när hon fokuserar mer på huvudpersonerna.

  Magisk, viktig, sorglig och vacker läsning.

 7. Bästa bok på länge !
  Lena M, 7 november 2017

  Otroligt välskriven bok som håller hela vägen ut. Läs läs läs ! Jag är avundsjuk på dig som har den framför dig !

 8. Verklig vänskap
  Gunnel Solveig Yttergren, 26 september 2017

  En bok jag kommer att minnas. Mycket elakhet och ondska i livets start som satt kvar hela hans liv. Tillsammans med sina vänner fick han ändå en tid ett bra liv.

 9. För mycket ovidkommande
  Eva, 14 september 2017

  Jag hade hoppats mycket av den här boken. Men jag upptäckte redan efter ett 20-tal sidor att det var en mycket pratig bok, med långa meningar och i mitt tycke ovidkommande utvikningar, som gjorde att jag tappade tråden. Ett mer sammanhållet och uppstramat språk hade denna bok vunnit åtskilligt på. Efter ett 50-tal sidor hade jag inte hittat någon röd tråd, allt liksom bara flöt på i snigelfart.

 10. Fantastisk människoskildring
  Annika , 20 juni 2017

  En storslagen människoskildring som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En fängslande berättelse om fyra vänner som träffas på collegetiden och sen håller ihop trots olikheter och trots att huvudpersonen Jude är väldigt hemlig om sin bakgrund. Men de accepterar honom för den vän han är.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Hanya Yanagihara