Svärdet och spiran (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Katedralserien (del 1)
Antal sidor
1077
Utgivningsdatum
2017-05-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gunilla Lundborg
Originaltitel
The Pillars of the Earth
Dimensioner
210 x 134 x 45 mm
Vikt
813 g
SAB
Hce
ISBN
9789100172657

Svärdet och spiran

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2017-05-05
159
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svärdet och spiran är en storslagen skildring av 1100-talets krigshärjade England och om en grupp människor vars öden sammanlänkas med byggandet av en praktfull katedral. Med bred pensel målar Ken Follett upp medeltidens myllrande och färgstarka värld av sammansvetsade familjer, bönder, kungligheter, tjänsteflickor, riddare och munkar. 1100-talets grymma värld där skampålen stod mitt på torget, därvarje sår var dödshotande och barnen fick svälta ihjäl. En värld av makthunger, religiös fanatism, skönhetstörst, okunskap och vanliga hyggliga människors försök att klara sig från den ena dagen till den andra. I en rättfram och initierad berättelse skildrar Follett hur människorna i Kingsbridge tar sig an det väldiga projektet att resa kristenhetens högsta katedral. Och samtidigt som bygget växer sig allt högre pågår det mänskliga livet som alltid, med kärlek, åtrå, nyfikenhet, avundsjuka och hat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svärdet och spiran
 2. +
 3. En värld utan slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt En värld utan slut av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Svärdet och spiran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bland de bästa
  Inga Emanuelsson, 19 september 2019

  Denna bok och även fortsättningsböckerna är bland de bästa jag läst och då har jag läst tusentals böcker genom åren. Ken Follett är en bra författare hans allra bästa är dock Nålens öga....

 2. Ett mästerverk
  Erik, 16 november 2018

  Upptäckte Ken Folletts författarskap i och med den här boken och har hunnit med ett antal sen dess.
  Detta är dock alltjämt favoriten och en av de absolut bästa böckerna jag någonsin läst. Den passar inte alla men Follett har en fantastisk förmåga att få till intressanta skeenden och karaktärer i en trovärdig historisk miljö.

 3. Seg
  Mia, 29 september 2018

  Nä, det här var inte roligt. Långdraget och segt möjligen med ambitionen att ge historiska fakta, men ingen språklig njutning, mer på nivå skoluppsats. Gav upp efter en tredjedel av boken.

 4. Bladvändare
  Leif Sune Erik Pettersson, 15 december 2017

  En mycket fängslande roman med historisk bakgrund. En pärla! Rekommenderas för såväl historieintresserade som enbart romanläsare. Både unga vuxna som vuxna.

 5. En välskriven bok

  Boken följer en röd tråd och även om det finns många olika karaktärer i berättelsen är det enkelt att separera karaktärerna från varandra då alla spelar sin egna tydliga roll. För att få ut mer av boken är ett tips att försöka förutse vad som ska ske härnäst då mycket bygger på vad som skett tidigare i boken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ken Follett