En värld utan slut (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Katedralserien (del 2)
Antal sidor
1204
Utgivningsdatum
2017-05-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
World Without End
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
210 x 140 x 50 mm
Vikt
906 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789100172664

En värld utan slut

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2017-05-05
164
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Många bad mig att skriva en fortsättning", har den brittiske thrillermästaren Ken Follett berättat om sin största framgång, Svärdet och spiran, den myllrande romanen om ett medeltida katedralbygge. Nu har han gjort det: En värld utan slut återvänder till staden Kingsbridge och dess katedral 150 år senare.

Tack vare sin katedral har Kingsbridge blivit ett blomstrande handelssäte, vars välmåga nu hotas av stora händelser digerdöden, hundraårskriget och små: interna slitningar i klostret och köpmannagillet. Precis om i föregångaren ställs vetgirighet och fördomsfrihet mot maktlystnad och inskränkthet i en mustig, underhållande och våldsam krönika över människolivet i en medeltida stad.

Vi skriver 1327, det är Allhelgonahelg och fyra barn smiter ut i den förbjudna skogen utanför Kingsbridge. Där bevittnar de det brutala överfallet på en riddare, som lyckas övermanna sina angripare och svårt sårad söka skydd i klostrets hägn. De fyra barnens öden sammanflätas genom den mörka hemligheten - i kärlek och lust, hat och avundsjuka. En drar ut till hundraårskrigets bloddränkta slagfält, en söker sig till kontinentens katedralbyggen för att lära sig nya och djärvare byggtekniker, en söker sig till läkekonstens förbjudna hemligheter och en försöker bara överleva som rättslös bondhustru. Den trånga medeltida världen knakar hela tiden i sina fogar inför all ny kunskap och nya influenser som långsamt men obevekligt tränger in i staden, där de lever sina liv i katedralens skugga. De behöver fantasi, mod och nyfikenhet för att Kingsbridge ska överleva krig, pest och religiös intolerans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En värld utan slut
  2. +
  3. Den eviga elden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den eviga elden av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En värld utan slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En värld utan slut
    Helena Broström, 9 juli 2019

    En mycket bra fortsättning på svärdet och spiran trots att den ligger två hundra år fram i tiden. Personerna känns levande o lätta att ta till sig även om man absolut inte tycker om dem. Svårt att lägga boken ifrån sig man vill hela tiden veta mer

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ken Follett