Tapeshavet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2017-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
235 x 168 x 15 mm
Vikt
443 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789100173111
Tapeshavet (häftad)

Tapeshavet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2017-09-01
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tapeshavet är en beteckning på en postglacial strandlinjeförhöjning vid Skagerack och Kattegatt under stenåldern. Detta hav som bredde ut sig under en period av värmeökning har givit namnet åt Gunnar D Hanssons nya bok. Genom exkursioner på ett näs med en mycket lång historia rör sig boken mellan geologi, arkeologi, isavsmältning, snäckskalsbankar och klimatförändring - Yoldatiden, Ancylustiden, Littorinatiden, Tapestiden. Dikter blandas med dagboksanteckningar, arkeologiska notiser, botaniska utflykter, gårdshistorier och släkthistorier. Tapeshavet är en genreöverskridande poesibok där text och bild utforskar förhållandet mellan plats, natur, dikt och poetik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tapeshavet
  2. +
  3. Nervösa nationer : två halvprosadikter och en runsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nervösa nationer : två halvprosadikter och en r... av Gunnar D Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tapeshavet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poesin är ett slutet rum med egna kompisar och egn
    Jenny Morelli, 2 januari 2018

    Hansson vet alltså om att hans publik är mycket snäv. Det är fint att han tvivlar på att det han gör betyder något för fler än en handfull läsare, men att han är en nörd, kan sålunda inte göra något annat än det han gör. Tragglar på. Om jag ska ta spjärn mot boken så kan man säga att jag blir rastlös av den på samma sätt jag blir rastlös inuti en Roy Andersson-film. Hansson har mer humor än Andersson, men han står inte heller på torget och spelevinkar sig och reciterar dikter för allmänheten ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar D Hansson