Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Anders Knutas (del 15)
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2019-06-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
222 x 145 x 27 mm
Vikt
438 g
SAB
Hc
ISBN
9789100173487

Jag ser dig

(73 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-06-04
230
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren.

En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande.

Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle?

Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag ser dig
 2. +
 3. Det slutna rummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det slutna rummet av Mari Jungstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Jag ser dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kunde varit spännande men blev plattfall
  Mimmi, 23 augusti 2020

  Storyn kunde ha varit spännande men kändes platt och förutsägbar. Långa beskrivningar av karaktärerna och miljön men när det kom till de mer spännande delarna tyckte jag det kändes som en ungdomsdeckare.
  Klart besviken och kommer inte att läsa Ljungstedt något mer.

 2. En av 100
  @bettan_bokprataren (Örebro), 8 april 2020

  Jag har läst alla Maris böcker om Knutas och c:o men nu tycker jag nog att de börjar tappa tempo och blir alldeles för lika de tidigare. Det finns ingen wow faktor eller jösses så spännande, lite slentrian kan jag tycka.
  Ändå misstänker jag att jag tillhör den där skaran som fortsätter att läsa hennes böcker trots detta, det kan ju ske något dramatiskt i nästa. Vem vet? Jag har lyssnat på den här och det funkar alldeles utmärk då den inte kräver att man är på tårna hela tiden.
  Dessvär... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk
  Kenth Christer Lund, 23 december 2019

  Underbar läsning ser fram mot nästa bok önskar nästa bok signerad vore härligt att spara i bokhyllan att ta fram då vi reser till Gotland till sommaren och besöker alla dessa platser som jag läst om

 4. Semesterbok
  Bengt Gunnar Oredsson, 10 september 2019

  Ljungstedts böcker, ett måste varje sommar, då jag är på Gotland. Jag har läst alla där. Prova, så får du ser. Böckerna blir bättre i rätt miljö.

 5. SOM EN KOPIA AV ALLA LJUNGSTEDTS TIDIGARE BÖCKER
  Elisabet Höglund, 9 september 2019

  Jag har läst samtliga böcker som Mari Ljungstedt har skrivit. Länge tyckte jag att hon var
  min favoritförfattare.

  Men efter så där tio böcker om Anders Knutas började jag känna att jag hade fått nog.
  Sen skrev hon fem böcker till om Knutas och den sista kändes som den också borde vara
  den sista.

  När Ljungstedt lägger upp en deckare så känner man alldeles för starkt att hon alltid använder exakt samma mall. Hon använder nästan exakt samma ord i sina böcker. Person... Läs hela recensionen

 6. Del 15 om kommisarie Knutas - Spännande & läsvärd
  veronicas_bok_bak_liv, 5 augusti 2019

  Detta är del 15 om kommisarie Knutas. Jag har läst alla andra böckerna om Knutas innan och gillat dom starkt. Själv tycker jag att denna inte riktigt når upp till samma nivå, boken får betyg 4 med ett minus framför. Boken är välskriven och har ett driv, lättläst och spännande. Jag har gillat att få följa de olika karaktärerna och deras liv genom böckerna, jag upplever att i denna bok att de fått mindre plats och det saknar jag.

 7. Bästa delen i serien om Knutas!
  Lollos bokhörna, 28 juli 2019

  "Jag ser dig" av Mari Jungstedt är den 15e boken i Knutas-serien och jag måste nog säga att det här är den bästa delen av dem.

  En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande.

  Boken griper tag i mig och det är svårt att släppa den. Beskrivningarna av miljö... Läs hela recensionen

 8. Ingen bladvändare
  Livia, 16 juli 2019

  Inte den bästa boken som Marie Ljungstedt skrivit men ändå läsvärd. Ganska mycket politik som jag tycker kan bli aningens tradigt att läsa.

 9. Jag ser dig
  Maria S , 15 juli 2019

  Mycket bra har läst alla böcker i serien lättare då att uppfatta karaktärena i fråga mer sammanhängande eftersom de följs åt från start
  Rekomenderas starkt

 10. Recention
  lingling, 12 juli 2019

  Blev faktiskt lite besviken på innehållet i boken men den var ändå ganska bra. Verkar dock som om Mari har en viss skrivartrötthet. Inledningen var dock väldigt spännande och det var det som fick mig att köpa boken!

 11. Innehållsrik och spännande
  Margareta Andersson, 22 juni 2019

  Jag har läst alla hennes böcker och längtar efter en ny varje år. Hennes personbeskrivningar är noggranna, fina och intressanta. Jag tycker även om att hon uppmärksammar vad som händer i samhället och jag är glad att hon intar en medmänsklig och generös inställning.

 12. Lite väl mycket politik
  Christina, 14 juni 2019

  Läst alla hennes böcker och uppskattat dem alla, särskilt personporträtten. Jag har uppskattat Maris tidigare böcker men börjar ärligt tröttna på alla författare som ska blanda in politik i böckerna. Jag vill inte bli uppläxad i min läsupplevelse... Sista boken jag läst av Mari Jungstedt.

 13. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 7 juni 2019

  Det här är den femtonde boken i kriminalserien av Mari Jungstedt om Anders Knutas och dom andra på Gotland. Jag har läst dom alla, och jag har tyckt om dom alla. Och lika bra var den här boken som dom fjorton tidigare.

  Det som är bäst med Mari Jungstedts böcker, det är inte själva kriminalhistorierna, utan det är storyn runtomkring. Älskar att följa Anders Knutas, Karin Jacobsson, Johan Berg, och alla dom andra, i deras liv.

  Boken var, som alltid när det gäller Mari Jungst... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Mari Jungstedt